Viaţa după Auschwitz de Eva Schloss & Karen Bartlett (Citește online gratis) .PDF 📖
- AUTOR: Eva Schloss & Karen Bartlett
- CATEGORIA: Bestseller
- NR. DE PAGINI: 284
- LIMBA: Română
Cărți «Viaţa după Auschwitz de Eva Schloss & Karen Bartlett (Citește online gratis) .PDF 📖». Rezumatul cărții:
Viaţa după Auschwitz de Eva Schloss & Karen Bartlett o poveste dureroasă despre viaţă şi moarte, despre putere şi dragoste de a merge mai departe , o lectură de la ora cinci , descarcă online gratis cele mai bune cărţi disponible în format .PDF
Viața după Auschwitz de Eva Schlos este o poveste plină de durere. Are o mică legătură cu Jurnalul Annei Frank. Așa că ar fi ideal să le citiți pe amândouă. Am avut posibilitatea să citesc multe cărți despre viața evreilor în lagărele de concentrare. Însă aceasta este o poveste diferită. Viața de dinainte de război și viața din lagăr prin ochii unei copile. Dar și viața de după eliberarea din lagăr, prin ochii unui copil maturizat înainte de vreme. Chiar dacă povestea e sfâșietoare, ea trebuie citită. Cuprinde multe detalii interesante pe care e bine să le cunoaștem. Frumoasa carte poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți în categoria Beletristică – Literatură universală, alături de multe alte cărți de excepție.
Fragment
- Sunt convins că Eva va dori să spună câteva cuvinte.
La auzul vorbelor ce răsunau ameţitor în sala imensă, o spaimă cumplită mi s-a cuibărit în suflet. Eram o femeie tăcută, între două vârste, căsătorită cu un hnncher de invetiţii,. mamă a trei fiice, acum adulte. Cuvintele îi nparţineau lui Ken Livings_tone, pe atunci încă liderul Consiliului Municipal al Marii Londre, ce avea să fie în curând desfiinţat, şi un pln de temut în coasta prim-ministrului Margaret Thatcher. Ne întâlniserăm ceva mai devreme în ziua aceea şi nu avea de unde să ştie că aJeie câteva ţuvinte rostite aveau, să stârnească o ndcvărată furtună în sufletui meu. Nici eu nu ştiam că acesta avea fie începutul uneilungi călătorii la capătul căreia aveam să accept evenimentele înspăimântători.re ale copilăriei mele. Aveam cincisprezece ani când, împreună cu alţi mii de oameni, după un drum 'anevoios cu un tren de vite, întunecat şi înţesat până ln refuz, am ajuns în faţa porţilor lagărului de concentrare Auschwiti- Blrkenau. Trecuseră mai bine de patruzeci de ani de atunci, dar în clipa ln care Ken Livingstone ma rugai: să vorb'esc; o spaimă covârşitoare a pus stăpânire pe mine; îmi venea să mă ascund sub masă. Era o zi de primăvară' din 1986 şi ne aflam la deschiderea Bxpoziţiei ,,Anne Frank Travelling Exhibit" de la Mall Galleries, din opropierea Institutului de Arte Contemporane 'din Londra. Peste trei milioane de oameni din întreaga lume au văzut până acum expoziţia, dar la vremea aceea abia începeam să spunem povestea EVA SCHLOSS ŞI KAREN BARTLETT Holocaustului unei noi generaţii prin intermediul jurnalului lu( Anne, al fotografiilor ei şi familiei sale. Aceste fotografii au creat o legătură strânsă între mine şi Anne, o legătură pe care niciuna dintre noi nu şi-a imaginat-o vreodată, pe vremea când ne jucam împreună pe străzile din Amsterdam. Aveam firi cu totul diferite, dar Anne mi-a fost prietenă.
Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾