biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Bestseller » Singurul om de Andrew Gross citește cărți bune gratis PDf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚
Singurul om de Andrew Gross citește cărți bune gratis PDf 📖

Singurul om de Andrew Gross citește cărți bune gratis PDf 📖

Citește online

Cărți «Singurul om de Andrew Gross citește cărți bune gratis PDf 📖». Rezumatul cărții:

   Singurul om de Andrew Gross  descarcă gratis .PDF
  Auschwitz 1944
   
 Alfred Mendl, profesor de fizică la Universitatea din Lvov, este separat de familia sa și trimis în lagărul de bărbați, unde toate posesiunile sale sunt transformate în scrum: cărțile, documentele, munca sa de-o viață. Naziștii nici nu înțeleg ce au distrus, Alfred fiind unul dintre cei doi oameni de pe planetă ce deține acele cunoștințe specifice. Cunoștințe care ar putea porni un război... sau sfârși unul. Având în vedere că celălalt om de știință lucrează pentru mașinăria de război nazistă, Alfred pierde orice speranță că și-ar putea transmite cunoștințele Aliaților... până când descoperă un tânăr campion de șah.
       La peste 6.000 de kilometri distanță…
         În Washington, Nathan Blum, locotenent în cadrul serviciilor secrete ale armatei, decodează mesaje primite din Polonia ocupată. După ce naziștii i-au ucis familia, Nathan a reușit să scape din ghetoul din Cracovia, iar acum este hotărât să facă tot ce-i stă în puteri pentru a-și susține țara adoptivă. Iar guvernul Statelor Unite știe exact cum să utilizeze talentele lui Blum. Vorbitor fluent de germană și poloneză, Nathan este omul perfect pentru a fi trimis în cea mai importantă misiune a Aliaților: aceea de a se infiltra în Auschwitz, pentru a găsi și extrage un singur om. Va fi el în stare să îl găsească? Și dacă da, cum vor reuși să evadeze din cel mai bine păzit loc de pe pământ?
       Un thriller istoric de excepție, un bestseller New York Times care nu poate fi lăsat din mână. O carte fascinantă și înduioșătoare, plină de întorsături de situație care aduc la viață, într-o manieră incredibilă, unul dintre cele mai urâte episoade ale istoriei secolului XX.
      „Unul dintre cele mai captivante thrillere pe care l-am citit în ultima vreme… Un tur de forță extraordinar.” – Peter James



Fragment
     Rapoarte recente, apărute atât în ziare, cât și din zona serviciilor secrete, arată că este posibil ca nemții să se afle în posesia unei noi arme puternice, estimată a fi gata între noiembrie și ianuarie [1944]. Se pare că există o probabilitate considerabilă ca această nouă armă să fie Tube Alloy1 [pe bază de uraniu]. Nu mai e nevoie să descriem posibilele consecințe, în cazul în care aceste rapoarte ar fi confirmate. Este posibil ca nemții să acumuleze, până la sfârșitul acestui an, suficient material pentru a crea un număr mare de dispozitive pe care le vor elibera simultan asupra Angliei, Rusiei și țării noastre. În acest scenariu, nu avem prea multe posibilități de contraatac... Marea Britanie, în special, se va găsi într-o poziție extrem de vulnerabilă. Există însă o speranță de ripostă din partea noastră înainte ca războiul să fie pierdut, cu condiția ca propriul nostru program Tube Alloy să fie drastic accelerat în următoarele câteva săptămâni.

Edward Teller și Hans Bethe,
fizicieni ai Proiectului Manhattan2,
Într-o notă către Robert Oppenheimer
21 august 1943

      Tube Alloy a fost numele de cod al unui program de cercetare și dezvoltare a armelor nucleare, inițiat în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Programul a fost finanțat de Marea Britanie cu participarea Canadei. Demarat înainte de Proiectul Manhattan al Statelor Unite, Tube Alloy a fost un program ultrasecret și, în consecință, toate referirile la el, chiar și în cele mai înalte cercuri guvernamentale, se făceau utilizând acest nume de cod. (n.r.). 2 Proiectul Manhattan a fost programul care a dezvoltat primele arme nucleare (cunoscute popular drept bombe atomice) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectul a fost condus de către Statele Unite ale Americii, cu susținerea Marii Britanii și a Canadei. Cercetarea științifică a fost condusă de fizicianul american J. Robert Oppenheimer. (n.t.).
0
0