biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Romane Conteporane » Alberto Villoldo: Cele Patru Introspectii. PDF📚 cărți de filosofie online gratis PDf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚
Alberto Villoldo: Cele Patru Introspectii. PDF📚 cărți de filosofie online gratis PDf 📖

Alberto Villoldo: Cele Patru Introspectii. PDF📚 cărți de filosofie online gratis PDf 📖

Citește online

Cărți «Alberto Villoldo: Cele Patru Introspectii. PDF📚 cărți de filosofie online gratis PDf 📖». Rezumatul cărții:

Cele Patru Introspectii reprezinta invataturile pline de intelepciune care au fost protejate de societatile secrete ale Protectorilor Pamantului, renumitii samani din America. Ele afirma ca toate creaturile - oameni, balene si chiar stele - sunt facute din Lumina manifestata prin puterea intentiei. Protectorii Pamantului au asimilat Introspectiile si le-au folosit pentru a vindeca diverse tipuri de boli, pentru a elimina suferinta emotionala si chiar pentru a dezvolta corpuri care imbatranesc si se vindeca in mod diferit. Stapanirea Introspectiilor iti permite sa-ti reconfigurezi ADN-ul si sa participi constient la evolutia ta biologica, emotionala si spirituala.

Potrivit profetiilor trimise in lume de catre Protectorii Pamantului mayasi, incasi si hopi, ne aflam la un punct de cotitura in istoria omenirii, cand se naste o noua specie de oameni. Vom realiza cu totii un salt cuantic de la Homo sapiens la Homo luminous, iar Introspectiile ne invata tehnicile stravechi pe care sa le practicam pentru a deveni fiinte de Lumina, cu abilitatea de a percepe la un nivel mult mai inalt energia si vibratiile ce alcatuiesc universul fizic.

De milenii, societăţile secrete ale vracilor indieni din America şi-au păstrat cu grijă învăţăturile înţelepciunii lor şi s-au comportat ca paznici ai naturii. Aceşti „Protectori ai Pământului" au existat la multe popoare şi erau numiţi în mai multe moduri; de exemplu, în Anzi şi Amazon, ei erau cunoscuţi ca „Laika".


în 1950, un grup de Laika, stabiliţi în Anzi, s-a dus la adunarea anuală a şamanilor, care avea loc la poalele unuia dintre munţii sfinţi. Băştinaşii locali s-au uitat la poncho-urile pe care le purtau Laika şi au recunoscut imediat însemnele înalţilor preoţi şamani. Şi-au dat seama că era un grup de vraci, bărbaţi şi femei, despre care se credea că dispăruseră după momentul Cuceririi.

 Aceşti înalţi şamani, ştiind că omenirea se află pe punctul de a suferi o uriaşă schimbare, au ieşit în sfârşit din izolare, pentru a le oferi oamenilor înţelepciunea care să-i susţină pe parcursul marilor schimbări ce le stau în faţă - schimbări care îi vor ajuta să transforme realitatea şi să dea naştere unei lumi mai bune. Conchistadorii şi muşamalizările Protectorii Pământului ne învaţă că întreaga Creaţie - Pământul, oamenii, balenele, rocile şi chiar şi stelele - este făcută din vibraţii şi Lumină.


Nimic din ceea ce percepem ca fiind material şi real nu există, altfel decât ca un vis pe care noi îl proiectăm asupra lumii. Acest vis e o povestire, iar noi credem că este reală... chiar dacă nu este. Practicile Protectorilor Pământului şi înţelepciunea lor ne învaţă cum să ne rescriem poveştile despre vieţile noastre, să facem ceea ce şamanii numesc „a visa lumea întru fiinţare". Aceste învăţături nepreţuite, cunoscute ca cele patru introspecii, au fost ţinute secrete, dintr-un motiv bine întemeiat.

Odată cu sosirea conchistadorilor (pelerinii europeni şi imigranţii care mai întâi au trădat şi jefuit şi apoi au colonizat Americile), Laika au fost persecutaţi fară cruţare. Mulţi, mai ales femeile, au fost etichetaţi ca vrăjitori; au fost uşi la închisoare, torturaţi şi ucişi. Cunoştinţele lor au fost considerate tât de periculoase şi ameninţătoare pentru Biserica Catolică, încât, har şi acum, două sute de ani după ce Inchiziţia Spaniolă a încetat să funcţioneze oriunde altundeva în lume, Biserica mai are un birou activ la Lima, Peru. Acest Birou pentru extirparea idolatriilor este condus de ordinul dominican, care, în secolul al XV-lea, a declarat-o pe Ioana d'Arc eretică şi a condamnat-o la moarte, prin ardere pe rug.


Laika şi-au dat seama că această cunoaştere despre capacitatea finţei umane de a materializa visele este fenomenal de puternică şi ar putea fi cu uşurinţă folosită abuziv de către cei cărora le lipseşte simţul die. Din acest motiv, ei au ascuns cunoştinţele nu numai de conchista-ori, ci şi de majoritatea popoarelor din jurul lor. Cu toate acestea, au admis că cele patru introspecţii aparţineau tuturor - astfel încât, atunci cand Laika cunoşteau o persoană albă care nu avea atitudinea aroganţa ostilă a cuceritorului, erau dispuşi să-şi împărtăşească învăţăturile în-ţelepte. Puţin după Cucerire, de exemplu, au luat sub aripa lor un preot catolic, un iezuit pe nume Părintele Blas Valera, care se întâmpla să fie şi un mestizo (pe jumătate indian, pe jumătate spaniol).

Fragment de carte:

"Stiinţa ne spune că universul funcţionează după un set de precepte, sau reguli, care ne
permit să prezicem ce se va întâmpla şi să reacţiona, în mod potrivit, la diverse situaţii.
Fizica îşi are legile sale, matematica îşi are teoremele sale, iar biologia îşi are principiile
proprii.
De exemplu, o regulă din matematică spune că doi plus doi ne dă întotdeauna
patru, iar legile fizicii ne asigură că obiectele nu vor cădea niciodată în sus.
Poate că, în ştiinţă, cea mai importantă regulă este legea cauzei şi efectului, sau
cauzalitatea.
Aceasta înseamnă că, atunci când un măr cade dintr-un copac, ştim că o să
lovească pământul; când un porumbel face caca deasupra maşinii noastre, putem fi
siguri ca va ateriza direct pe parbriz; sau, atunci când uităm accidental de o întâlnire cu
cineva, ştim că persoana se va înfuria pe noi. Ne simţim, de asemenea, confortabil,
atunci când credem că, dacă învăţăm toate regulile şi, în plus, dacă o să trăim după ele,
vom avea maximum de control asupra vieţilor noastre şi asta ne va face fericiţi şi în
siguranţă.
Când regulile sunt încălcate - când doi cu doi nu pare să dea totalul aşteptat în vieţile
noastre - ne simţim furioşi şi dezorientaţi. Nu prea putem înţelege moartea unei
persoane sănătoase şi tinere, pentru că am fost învăţaţi că, dacă ne trăim vieţile la modul corect, nu va trebui să murim decât mult mai târziu.
Deşi înţelegem că nu avem control deplin asupra evenimentelor, credem că, atâta timp cât facem ceea ce trebuie să facem, putem conta pe faptul că nimic rău nu ni se va întâmpla. Asta, deoarece, credem noi, cauzalitatea este o lege a naturii pe care ne putem baza, suntem convinşi că trăim conform regulilor şi că arareori
încercăm să le încălcăm."
0
0


Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾