biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Bestseller » Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak descarca cartea online .pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚
Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak descarca cartea online .pdf 📖

Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak descarca cartea online .pdf 📖

Citește online

Cărți «Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak descarca cartea online .pdf 📖». Rezumatul cărții:

     Citesște cartea  Cele patruzeci de legi ale iubirii  de Elif Shafak  citește onlune gratis pdf. 

Viața Ellei Rubinstein – o mamă casnică și o soție nefericită din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimbă din temelii cînd, la aproape patruzeci de ani, se angajează la o agenție literara unde i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi și dervisul sufit Shams din Tabrīz, astfel cunoaste forța eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni și care îl va schimba curind și pe al ei: între Ella și Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privitî în multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii punctează cu subtilitate diferentele dintre religie și spiritualitate, dintre datorie și iubire.


Străbătând nemărginirea ca un grăunte de lumină
Fiecare om e o lucrare în desfăşurare,
Care se aproprie de desăvârşire.
Toţi colindăm după o viaţă demnă de trăit
Şi o ştiinţă demnă de ştiut.
Comorile sunt ascunse printre ruine,
Iar o inimă frântă ascunde comori.
Iubirea nu poate fi lămurită.
Iubirea poate fi doar trăită.
Iubirea nu poate fi lămurită,
Şi totuşi iubirea lămureşte totul.
Iubirea nu poate fi lămurită,
Ceea ce nu poate fi pus în cuvinte
Poate fi priceput doar prin tăcere,
Şi totuşi merită să citeşti „Cele 40 de legi ale iubirii”.

Biografie 

Scriitoare de origine turcă, Elif Shafak, s-a născut în Franţa, la Strasbourg, în 1971. Şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în Spania, după care a revenit în Turcia, împreună cu familia sa. în prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universităţii din Arizona. A debutat în literatură în 1994, cu  povestirea Kem Gozlere Anadolu, însă a obţinut succesul şi recunoaşterea publicului turc cu primul său roman, Sufiştii, publicat în 1997. Cel de-al doilea roman, Oglinzile ora şului, publicat în 1999 şi distins în 2000 cu premiul Uniunii Scriitorilor Turci, a impus-o definitiv în literatura turcă. Acestuia i-au urmat Privirea (2000) şi Palatul Păduchilor (2002). Elif Shafak a publicat şi două romane în limba engleză, Sfântul nebuniilor incipiente (2004; Polirom, 2009) şi Bastarda Istanbulului (2006; Polirom, 2007). Cărţile ei, traduse în numeroase limbi, se bucură de un succes considerabil, iar presa internaţională vede în ea un rival promiţător al marelui scriitor turc Orhan Pamuk. în ultimul său roman, Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010), Elif Shafak întreţese cu iscusinţa unui artizan de covoare turceşti firele a două poveşti pe cât de îndepărtate în timp, pe atât de captivante, creând un model ale cărui detalii bogate se contopesc într-un întreg de o armonie desăvârşită. Viaţa searbădă a Ellei Rubinstein - o mamă casnică şi o soţie nefericită din suburbiile Bostonului zilelor noastre - se schimbă din temelii când, la aproape patruzeci de ani, se angajează la o agenţie literară şi i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi şi dervişul sufit Shams din Tabriz, şi forţa eliberatoare, modelatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni şi care îl va schimba curând şi pe al ei: între Ella şi Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privită în multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii punctează cu subtilitate diferenţele dintre religie şi spiritualitate, dintre datqne şi iubire.

0
0