biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Aventură » Căutând-o pe Alaska de John Green descarcă cărți pmline gratis PDf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚
Căutând-o pe Alaska de John Green descarcă cărți pmline gratis PDf 📖

Căutând-o pe Alaska de John Green descarcă cărți pmline gratis PDf 📖

Citește online

Cărți «Căutând-o pe Alaska de John Green descarcă cărți pmline gratis PDf 📖». Rezumatul cărții:

Căutând-o pe Alaska de John Green descarcă gratis cartea online .pdf
Primul prieten.
Prima iubire.
Ultimele cuvinte.

     Înainte. Miles Halter – un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viaţă – pleacă la şcoala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut".
     Acest Necunoscut se dovedeşte mai tulburător decât şi-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni îşi face intrarea seducătoarea Alaska Young. Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini şi umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simón Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Márquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul ăsta?" După. Nimic nu va mai fi la fel.

„Mă duc să caut un Mare Necunoscut.”
    Lui François Rabelais i s-au atribuit patru variante de ultime cuvinte. The Oxford Book of Death citează ultimele lui cuvinte ca fiind: (a) „Mă duc să caut un Mare Necunoscut”; (b) (după ce a primit o miruire extremă) „Îmi ung cizmele pentru ultima călătorie”; (c) „Coborâți cortina; farsa a luat sfârșit”; (d) (punându-și dominoul cu glugă, un soi de pelerină) „Beati qui in Domino moriuntur.” Ultimul, apropo, e un joc de cuvinte21, dar având în vedere că jocul de cuvinte e în latină, acum nu prea mai e citat. În orice caz, eu resping varianta (d), întrucât e greu să-ți închipui că un François Rabelais aflat pe patul de moarte a avut energia necesară pentru a face un joc de cuvinte epuizant din punct de vedere fizic, mai ales că era în limba latină. (c) este cel mai des citată, deoarece e haioasă, iar oamenii se dau în vânt după cuvintele finale amuzante. Eu încă tind să cred că ultimele cuvinte ale lui Rabelais au fost „Mă  duc să caut un Mare Necunoscut”, pe de-o parte fiindcă volumul Laurei Ward, Famous Last Words, aproape o autoritate în domeniu, e de acord cu mine, și pe de altă parte și pentru că eu cred în ele. M-am născut în labirintul lui Bolívar, așa că trebuie să cred în speranța Marelui Necunoscut pe care a avut-o Rabelais.
0
0