El cîștigă, ea cîștigă de Willard F. Harley Jr. top cărți de citit într-o viață PDF 📖
- AUTOR: Willard F. Harley J
- CATEGORIA: Psihologie
- NR. DE PAGINI: 245
- LIMBA: Română
Cărți «El cîștigă, ea cîștigă de Willard F. Harley Jr. top cărți de citit într-o viață PDF 📖». Rezumatul cărții:
El cîștigă, ea cîștigă de Willard F. Harley Jr. carte .PDF Cea mai bună carte despre cum să avem o relație fericită și durabilă.
Cu siguranță ați primit multe sfaturi legate de soluționarea problemelor în cuplu. Ceea ce nu știți este că o soluție găsită doar pentru a aduce liniștea nu înseamnă deloc o rezolvare. Bazându-se pe îndelungata sa experiență ca terapeut de cuplu, autorul ne prezintă o soluție complet diferită pentru rezolvarea conflictelor în cuplu, acordul prin care ambii parteneri câștigă.
Această abordare are la bază o regulă foarte simplă: Nu luați nici o decizie fără un acord satisfăcător pentru ambele părți. Vi se pare imposibil?
În această carte, dr. Harley vă arată cum a reușit asta pentru căsnicia lui de peste 50 de ani și pentru mii de cupluri pe care le-a consiliat.
Vă învață arta negocierii în cuplu, cum să rezolvați conflictele cele mai frecvente și cum să depășiți cele mai răspândite obstacole într-o căsnicie:
• Reacțiile emoționale vă împiedică să discutați calm.
• Nici unul dintre voi nu vrea să discute despre problemă.
• Unul sau ambii parteneri sunt indeciși.
• Unul dintre voi este mulțumit de situația actuală.
Și, mai presus de toate, vă învață cum să comunicați într un mod eficient și să vă rezolvați neînțelegerile. Însă veți descoperi un lucru și mai important: fiecare conflict într-un cuplu poate fi o oportunitate de a vă îndrăgosti și mai mult.
Fragment
Un obiectiv comun În orice negociere, punctul de pornire constă în stabilirea unui obiectiv. Iar obiectivul pe care îl recomand cuplurilor când negociază este stabilirea unei soluții care să-i facă pe amândoi fericiți – să ajungă la un rezultat reciproc avantajos. Însă, după cum am menționat și mai devreme, nu este ușor. Deși majoritatea soților ar fi de acord cu mine că într-o căsnicie soluțiile reciproc avantajoase sunt cele mai dezirabile, mulți vor susține că sunt aproape imposibil de găsit. Astfel, ar spune ei, dacă un cuplu trebuie să meargă mai departe și să ia deciziile necesare pentru a continua să funcționeze, compromisul este inevitabil. Iar prin compromis se referă de obicei la faptul că deciziile ar trebui să fie doar într-o anumită măsură reciproc avantajoase. Charlie Weaver, șeful de cabinet al fostului guvernator al statului Minnesota, Tim Pawlenty, a fost un negociator politic extrem de respectat. Pe parcursul mandatului de guvernator al șefului său, și-a îndeplinit admirabil sarcina de a menține sub control oponenți politici extrem de arțăgoși, folosindu-și abilitățile de negociere. Și-a pus succesul pe seama următorului obiectiv: „Fiecare tabără trebuie să fie puțin mulțumită și puțin supărată“1. Poate că obiectivul respectiv este eficient pentru domnul Weaver în politică, însă nu funcționează deloc bine în căsnicie. Partenerii care încearcă să-și rezolve conflictele cu acel obiectiv în minte descoperă că scapă din vedere aproape imediat faptul că rezolvarea i-a făcut să se simtă „puțin mulțumiți“ și tind să-și amintească întotdeauna că au rămas „puțin supărați“. Resentimentele pe termen lung reprezintă o problemă pe care aproape orice cuplu căsătorit o experimentează atunci când conflictele nu sunt soluționate așa cum se cuvine – cu ambii parteneri fericiți în privința rezultatului.
Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾