biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 24 25
Mergi la pagina:
class="p1" style="">Devotându-te exclusiv sarcinii celei mai importante, poţi reduce timpul necesar finalizării ei cu cincizeci de procente sau chiar mai mult.

Se estimează că tendinţa de a iniţia şi a întrerupe o sarcină, de a o relua, de a o abandona şi apoi de a reveni la ea poate creşte timpul necesar completării sale cu nu mai puţin de 500 de procente.

De fiecare dată cânt revii asupra sarcinii, trebuie să te familiarizezi cu stadiul la care erai când te-ai oprit şi cu ceea ce ţi-a mai rămas de făcut. Trebuie să depăşeşti inerţia şi să te pui din nou în mişcare. Trebuie să-ţi dezvolţi inerţia mecanică şi să-ţi impui un ritm de lucru productiv.

Atunci însă când te pregăteşti cu minuţiozitate şi apoi te pui pe treabă, refuzând să te opreşti sau să te abaţi până ce nu vei fi încheiat munca capeţi energie, entuziasm şi motivaţie. Devii din ce în ce mai bun şi mai productiv. Lucrezi mai repede şi mai eficient.

Adevărul este că, odată ce te-ai hotărât care este sarcina principală, orice nu are legătură cu ea reprezintă mai mult sau mai puţin o pierdere de vreme. Pur şi simplu, orice altă activitate nu este la fel de preţioasă sau la fel de importantă ca acea unică sarcină, bazată pe propriile tale priorităţi.

Cu cât înveţi mai mult să lucrezi fără întrerupere la o singură sarcină, cu atât mai mult vei înainta de-a lungul „Curbei Eficienţei”. Vei face lucruri tot mai bune calitativ, într-un interval de timp din ce în ce mai scurt.

Cu toate acestea, de fiecare dată când te opreşti din lucru, nu faci altceva decât să întrerupi acest ciclu şi să te mişti înapoi pe curbă până la stadiul la care fiecare parte a sarcinii este mai dificilă şi necesită mai mult timp pentru finalizare.

Elbert Hubbard definea auto-disciplina drept „Abilitatea de a te determina pe tine însuţi să faci ceea ce ar trebui să faci, atunci când ar trebui s-o faci, şi fără să ţii cont dacă ai chef sau nu s-o faci.”

În ultimă instanţă, succesul în orice arie necesită multă disciplină. Auto-disciplina, stăpânirea de sine şi autocontrolul sunt cărămizile care stau la fundamentul caracterului şi al înaltei performanţe.

Adevăratul test al caracterului, voinţei şi determinării tale constă în a începe să te ocupi de o sarcină de maximă prioritate şi în a persevera apoi până la finalizarea ei.

Perseverenţa este de fapt auto-disciplina în acţiune. Vestea bună este că, cu cât te obişnuieşti mai mult să perseverezi într-o sarcină majoră, cu atât mai mult te vei aprecia şi te vei respecta şi cu atât mai bună va fi părerea pe care o vei avea despre tine. Şi cu cât te vei aprecia mai mult, cu atât mai uşor îţi va fi să te disciplinezi să perseverezi încă şi mai mult.

Concentrându-te clar şi exclusiv asupra sarcinii celei mai preţioase, până ce este în întregime încheiată, îţi modelezi, de fapt, propriul caracter. Devii o persoană superioară.

Devii o persoană mai puternică, mai competentă, mai încrezătoare şi mai fericită. Te simţi mai puternic şi mai productiv.

Ajungi, în cele din urmă, să fii capabil să-ţi trasezi şi să-ţi realizezi orice ţel. Devii stăpânul propriului tău destin. Te poziţionezi pe o spirală ascendentă de eficacitate personală, pe suprafaţa căreia viitorul tău este absolut garantat. Iar secretul obţinerii tuturor acestora este să stabileşti lucrul cel mai valoros şi mai important pe care l-ai putea face în orice clipă, şi apoi să „începi cu ce nu-ţi place!”

 

ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!

 

Ia măsuri! Hotărăşte-te astăzi care este sarcina sau proiectul cel mai important pe care-l poţi încheia şi apoi apucă-te imediat de el.

Odată ce te-ai apucat de sarcina cea mai importantă, disciplinează-te să perseverezi fără amânare până ce este în întregime finalizată. Consideră că e un „test” să decizi dacă eşti genul de persoană care poate lua o decizie de a finaliza ceva şi apoi de a se ţine de treabă. Odată ce ai început, nu accepta să te opreşti până nu-ţi vei fi încheiat treaba.

 

 

CONCLUZII: Să punem totul cap la cap

Cheia fericirii, a satisfacţiei, a succesului deplin şi a unui sentiment minunat de putere şi eficacitate personală constă în a ne dezvolta obiceiul ca primul lucru pe care-l facem când începem munca este să ne „mâncăm broasca”.

Din fericire, aceasta este o abilitate ce poate fi învăţată şi pe care o poţi dobândi prin repetiţie. Iar odată ce îţi vei forma obiceiul de a începe treaba cu sarcina cea mai importantă, înainte de a face orice altceva, succesul tău va fi garantat.

Iată în cele ce urmează un rezumat al celor douăzeci şi una de căi extraordinare de a nu mai tergiversa şi de a duce la bun sfârşit mai multe lucruri într-un interval de timp mai scurt. Reciteşte aceste reguli şi principii cu regularitate, până înţelegi bine modul de judecată şi acţiune, şi viitorul tău va fi garantat.

 

1. Pregăteşte-ţi terenul: Hotărăşte-te ce vrei. Claritatea este esenţială. Înainte de a începe, notează-ţi ţelurile şi obiectivele pe o foaie de hârtie

2. Plănuieşte-ţi din vreme fiecare zi: Gândeşte pe hârtie. Cu fiecare minut pe care-l petreci planificând, poţi câştiga cinci sau zece minute în execuţie.

3. Aplică Regula 80/20 în tot ceea ce faci: Douăzeci la sută din activităţile tale vor fi responsabile pentru optzeci la sută din rezultatele pe care le obţii. Asigură-te că eforturile tale sunt întotdeauna concentrate pe acele 20 de procente de vârf.

4. Ţine seama de consecinţe: Sarcinile şi priorităţile tale cele mai importante sunt cele care au cele mai grave consecinţe, fie ele pozitive sau negative, în viaţa şi munca ta. Concentrează-te

1 ... 24 25
Mergi la pagina: