Cărți «Tata Bogat, Tata Sarac descarcă romane de dragoste gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:
Planul său era să ţină casa 12 ani şi să achite ipoteca mai rapid, adăugind la plată cei 125 de dolari pe lună. Am calculat că în 12 ani mare parte din ipotecă va fi plătită şi că ar câştiga net 800 de dolari pe lună după ce ajunge la facultate primul copil. Ar mai putea şi să vândă casa în cazul în care i-ar creşte valoarea.
În 1994 piaţa imobiliară s-a schimbat dintr-odată în Phoenix şi i s-au oferit pe aceeaşi casă 156.000 de dolari de către chiar chiriaşul care locuia acolo şi căruia îi plăcuse. Din nou m-a întrebat ce părere am şi evident i-am spus să vândă profitând de legea de amânare a impozitului nr. 1031.
Se alesese brusc cu aproape 80.000 de dolari de care putea profita. Mi-am sunat un alt prieten din Austin, Texas, care i-a transferat banii într-un depozit. După trei luni a început să primească cecuri de aproape 1.000 de dolari pe lună venit pe care i-a băgat la loc în fondurile mutuale pentru facultate, fonduri care acum creşteau mult mai rapid. În 1996, depozitul a fost vândut şi s-a ales cu un cec în valoare de 330.000 de dolari, care din nou a fost investit într-un alt proiect care i-a adus 3.000 de dolari pe lună venit, bani care au intrat tot în fondurile mutuale pentru facultate. Acum este foarte încrezător că obiectivul lui va fi uşor de atins, respectiv cei 400.000 de dolari, şi nu i-au trebuit decât 7.000 ca să înceapă şi puţină inteligenţă financiară. Copiii îşi vor putea permite să studieze la facultatea pe care o doresc, iar celelalte active de la firma sa vor sta la baza pensiei sale. Ca urmare a acestei strategii de investiţie reuşită, va putea ieşi la pensie mai devreme.
Vă mulţumesc că aţi citit această carte. Sper că v-a oferit nişte informaţii utile în folosirea puterii banilor care să muncească pentru voi. Actualmente avem nevoie de o şi mai mare inteligenţă financiară pentru a supravieţui. Ideea că trebuie bani pentru a face bani este un tip de gândire financiară proprie celor neexperimentaţi. Asta nu înseamnă că nu sunt inteligenţi, dar nu au învăţat arta de a face bani.
Banii sunt o simplă idee. Dacă vreţi mai mulţi bani, schimbaţi-vă modul de gândire. Orice persoană care a reuşit prin sine însăşi a început cu puţin, dar cu o idee pe care a transformat-o în ceva măreţ. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul investiţiilor. Trebuie doar câţiva dolari pentru început şi ei se pot transforma într-o sumă impresionantă. Am cunoscut foarte mulţi oameni care îşi petrec viaţa în căutarea marii afaceri sau strângând o mulţime de bani ca să facă marea afacere, dar după părerea mea asta e o prostie. Mult prea des am văzut investitori neexperimentaţi punându-şi totul într-o singură afacere şi pierzând mare parte rapid. Or fi fost nişte oameni muncitori, dar categoric nu erau nişte buni investitori.
Pregătirea şi înţelepciunea în privinţa banilor sunt extrem de importante. Apucaţi-vă devreme de treabă. Cumpăraţi-vă o carte. Mergeţi la un seminar. Exersaţi. Începeţi cu puţin. Am transformat 5.000 de dolari într-un milion producând şi un circuit financiar de 5.000 de dolari pe lună în mai puţin de şase ani. Dar am început să învăţ de copil. Vă sfătuiesc să învăţaţi pentru că nu e chiar aşa de greu. De fapt e chiar destul de uşor, odată ce începe să vă intereseze subiectul.
Sper că mesajul meu este limpede. Ceea ce aveţi în minte determină ceea ce aveţi în mână. Banii sunt doar o idee. Există o carte nemaipomenită care se numeşte „De la idee, la bani” (de Napoleon Hill, Editura Curtea Veche, 1998). Titlul, după cum vedeţi, nu este „Munceşte din greu şi îmbogăţeşte-te”. Învăţaţi să puneţi banii să muncească din greu pentru voi şi veţi avea o viaţă mai uşoară şi mai fericită. În ziua de azi, nu încercaţi să evitaţi riscurile, ci încercaţi să fiţi deştepţi.
CUPRINS
Mulţumiri 3
Introducere: Există o cerinţă 4
LECŢII
Capitolul 1: Tată bogat, tată sărac 10
Capitolul 2: Lecţia 1 - Cei bogaţi nu muncesc pentru bani 14
Capitolul 3: Lecţia 2 - De ce trebuie predat alfabetul financiar 31
Capitolul 4: Lecţia 3 - Vezi-ţi singur de afacerea ta 45
Capitolul 5: Lecţia 4 - Istoria impozitelor şi puterea companiilor 50
Capitolul 6: Lecţia 5 - Cei bogaţi inventează banii 56
Capitolul 7: Lecţia 6 - Munciţi ca să învăţaţi, nu munciţi pentru bani 67
ÎNCEPUTURI
Capitolul 8: Depăşirea obstacolelor 74
Capitolul 9: Pornirea 83
Capitolul 10: Mai vrei să fii bogat? Iată ce ai de făcut 95
Epilog: Cum puteţi plăti facultatea copilului cu doar 7 000 de dolari 98
Editor: Gr. Arsene
CURTEA VECHE PUBLISHING
str. arh. Ion Mincu 11, Bucureşti
tel./fax: +40-21-222.5726, +40-21-222.4765
e-mail: arsene@kappa.ro
web: www.CurteaVeche.ro
web: www.RichDad.com
Tipărit la C.N.I. „Coresi” S.A.