Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:
Asigură-te că ai toate materialele scrise, dischetele, codurile de acces, adresele de e-mail şi tot ceea ce-ţi mai trebuie pentru a te pune pe treabă şi a continua să lucrezi până ce sarcina este complet încheiată.
Amenajează-ţi spaţiul de lucru, astfel încât să fie comod, atractiv şi propice lucrului de lungă durată. Nu uita să te asiguri că ai un scaun confortabil, care să-ţi permită să ţii spatele drept şi picioarele lipite de podea.
Persoanele cele mai productive îşi fac timp să creeze un spaţiu de lucru în care să le facă plăcere să-şi petreacă vremea. Cu cât e mai curat şi mai aranjat spaţiul de lucru înainte de a te apuca de treabă, cu atât mai uşor îţi va fi să începi şi să continui să lucrezi.
Una dintre cele mai bune tehnici pentru depăşirea tentaţiei de tărăgănare (şi de a mânca „broaşte”) este să pregăteşti absolut tot ce trebuie înainte de a te apuca de treabă. În momentul în care totul este aşezat în ordine, vei fi dornic să te apuci de treabă.
Este uimitor cât de multe cărţi rămân nescrise, cât de multe lucrări sunt lăsate neterminate, cât de multe sarcini care au darul să schimbe vieţi nu sunt, niciodată, nici măcar începute din simplul motiv că oamenii nu fac primul pas: pregătirea.
Oameni din toată America sunt atraşi de Los Angeles: aceştia visează să scrie un scenariu de film de succes, pe care să-l vândă apoi unuia dintre studiourile din zonă. Ei se mută la Los Angeles, îşi iau slujbe sub nivelul pregătirii lor şi rămân blocaţi acolo ani întregi, în tot acest timp visează să scrie şi să vândă un scenariu de succes.
Nu cu mult timp în urmă, ziarul Los Angeles Times a trimis un reporter pe Wilshire Boulevard ca să intervieveze trecătorii. Când cineva se apropia, reporterul îi adresa o singură întrebare: „Cum merge scenariul?” Trei din patru trecători au răspuns, „E-aproape gata!”
Adevărul trist este că „aproape gata” însemna probabil „nu l-am început încă”. Nu lăsaţi să vi se întâmple acelaşi lucru.
Când te aşezi la masă cu tot ce îţi trebuie în faţa ta, gata să te apuci de treabă, împrumută limbajul trupesc al performanţei de vârf. Ţine-ţi spatele drept, apleacă-te înainte, cu spatele depărtat de spătarul scaunului. Comportă-te ca şi cum ai fi o personalitate eficientă, productivă şi super- performantă. Apoi, pune mâna pe primul articol de pe listă şi spune: „Hai să mă apuc de treabă!” şi adânceşte-te în lucru. Odată ce ai început, continuă să lucrezi până ce sarcina este complet încheiată.
ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!
Uită-te bine la biroul sau masa ta de lucru, atât la cea de-acasă, cât şi la cea de la birou. Întreabă-te: „Ce fel de persoană lucrează într-un astfel de mediu?”
Cu cât este mai curat şi mai ordonat mediul de lucru, cu atât mai pozitiv, mai productiv şi mai încrezător te vei simţi. Ia astăzi decizia de a-ţi face curăţenie generală pe masa şi în biroul tău, astfel încât să te simţi eficient, productiv şi gata să te pui pe treabă ori de câte ori te aşezi să lucrezi.
9. Fă-ți temele
„Singura măsură sigură de succes este să oferiţi servicii mai multe şi mai bune decât se aşteaptă de la voi, indiferent de sarcina care vă revine.”
OG MANDINO
Unul dintre cele mai importante principii de productivitate personală se referă la rezolvarea temelor, învaţă ceea ce trebuie, pentru a putea să îţi faci excelent treaba. Cu cât devii mai bun la „consumul unui anumit fel de broască”, cu atât mai mari sunt şansele să te apuci pur şi simplu de un lucru şi să nu te opreşti până nu-l termini.
Un motiv major de tergiversare şi amânare îl constituie sentimentul de neadecvare, de lipsă de încredere sau de neputinţă faţă de un aspect cheie ale sarcinii. Sentimentul de neputinţă sau de deficienţă pe care îl ai faţă de un singur aspect al sarcinii este suficient să te descurajeze să te apuci cu totul de aceasta.
Îmbunătăţeşte-ţi în permanenţă abilităţile din ariile unde trebuie obţinute rezultate cheie. Nu uita, indiferent cât de bun eşti astăzi, cunoştinţele şi priceperile tale se învechesc într-un ritm ameţitor. Aşa cum spunea antrenorul de baschet Pat Riley, „Dacă nu devii mai bun, înseamnă că devii mai prost.”
Una dintre cele mai utile tehnici existente pentru managementul timpului este aceea de a deveni mai bun în sarcinile tale cheie. Perfecţionarea personală şi profesională este una dintre cele mai bune metode de economisire a timpului din câte există. Cu cât eşti mai bun în rezolvarea unei sarcini cheie, cu atât mai motivat te simţi să te ocupi de ea. Cu cât te pricepi mai bine, cu atât ai mai multă energie şi entuziasm. Atunci când ştii că eşti capabil să îndeplineşti bine o sarcină, îţi va fi mai uşor să învingi tentaţia tergiversării şi să-ţi îndeplineşti munca mai repede şi mai bine decât în oricare alte circumstanţe.
O singură informaţie sau o singură abilitate în plus poate schimba semnificativ lucrurile în ceea ce priveşte capacitatea ta de a-ţi face bine treaba. Identifică lucrurile cele mai importante pe care le faci şi apoi urmează un plan prin care să îţi perfecţionezi în permanenţă ariile respective.