biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 14 15 16 ... 25
Mergi la pagina:
îţi va face plăcere să te ocupi de acele lucruri la care te pricepi cel mai bine. Ce-ţi place cel mai mult la slujba ta? Care sunt „broaştele” pe care le consumi cu cea mai mare plăcere? Însuşi faptul că ceva îţi place înseamnă că deţii capacitatea lăuntrică de a excela în aria respectivă.

Una dintre marile responsabilităţi ale vieţii este să decidem ce ne place cu adevărat şi apoi să investim totul în a realiza acel lucru foarte, foarte bine.

Analizează diversele lucruri pe care le faci. Care este lucrul care-ţi aduce cele mai multe complimente şi laude? Care este lucrul care influenţează pozitiv munca şi performanţa altor persoane mai mult decât orice altceva?

Oamenii de succes sunt invariabil cei care şi-au acordat răgazul de a identifica lucrurile pe care le fac bine şi care le fac cea mai mare plăcere. Aceştia ştiu foarte bine care sunt acele lucruri pe care ei le execută şi care le influenţează radical munca, pentru ca apoi să se concentreze exclusiv asupra sarcinii sau ariei de activitate respective.

Ar trebui să îţi concentrezi mereu energiile şi abilităţile cele mai bune asupra iniţierii şi finalizării acelor sarcini cheie în care talentele şi toate abilităţile cheie îţi permit să le execuţi bine şi să aduci o contribuţie redutabilă. Nu le poţi face pe toate, dar poţi face acele câteva lucruri la care excelezi, acele puţine lucruri care contează cu adevărat.

ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!

Pune-ţi mereu următoarele întrebări: „La ce mă pricep cu adevărat? Ce-mi place cel mai mult la munca mea? Ce a influenţat cel mai mult succesul meu în trecut? Dacă aş putea să fac un lucru, care ar fi acela?”

Dacă ai câştiga la loterie sau ai intra în oricare alt mod în posesia unei sume enorme de bani şi ai avea posibilitatea să alegi orice slujbă sau o parte dintr-o slujbă pe care să o faci pentru un timp nedefinit, ce gen de muncă ai alege? Ce fel de pregătiri ar trebui să faci ca să poţi să execuţi munca respectivă într-o manieră ireproşabilă? Oricare ar fi răspunsul, încep chiar de astăzi.

11. Află ce te împiedică

„Concentraţi-vă toate gândurile asupra sarcinii imediate. Razele soarelui nu ard până nu le reuneşti într-un punct.”

ALEXANDER GRAHAM BELL

 

Ce te face să ai reţineri? Care este factorul care stabileşte viteza cu care îţi îndeplineşti obiectivele? Care este elementul care determină viteza cu care te deplasezi din locul în care te afli la nivelul la care vrei să ajungi? Ce te opreşte sau te împiedică să mănânci „broaştele” care pot efectiv induce o schimbare esenţială? De ce nu ţi-ai îndeplinit încă obiectivul?

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante întrebări pe care ţi le vei adresa şi la care vei dori să găseşti răspuns pe măsură ce vei încerca să ajungi la niveluri tot mai înalte de productivitate şi eficienţă personală. Indiferent de lucrul pe care vei dori să-l obţii, va exista întotdeauna un factor restrictiv care va decide cât de repede şi de bine vei realiza acel lucru. Treaba ta este să studiezi sarcina şi să identifici factorul restrictiv sau constrângerea ei inerentă. Apoi, trebuie să-ţi concentrezi toate energiile asupra diminuării acelui unic punct inhibant.

În fiecare sarcină, fie ea de mari sau mici dimensiuni, există un factor care stabileşte rapiditatea cu care îţi îndeplineşti ţelul sau îţi termini treaba. Care este acesta? Concentrează-ţi energiile mentale asupra acestei unice zone cheie. S-ar putea să fie cel mai folositor mod în care să trebuiască să-ţi foloseşti timpul şi talentele.

Factorul respectiv ar putea să fie o persoană de al cărei ajutor sau decizie să ai nevoie, o resursă care să-ţi fie necesară, o slăbiciune dintr-o anumită parte a organizaţiei sau orice altceva. Dar indiferent despre ce este vorba, factorul restrictiv va fi mereu prezent şi treaba ta va fi mereu să-l identifici.

Spre exemplu, scopul unei afaceri este să găsească şi să-şi păstreze clienţii. Dacă reuşeşte să facă acest lucru suficient de bine, compania face profit şi continuă să se extindă şi să prospere.

În fiecare afacere, apare un factor restrictiv sau un punct inhibant care determină cât de repede şi de bine îşi atinge compania scopul. Ar putea fi vorba de marketing, de nivelul de vânzări sau de însăşi puterea de cumpărare. Ar putea fi vorba de costurile de operare sau de metodele de producţie. S-ar putea să fie vorba de nivelul de costuri sau de fluxul de numerar. Succesul companiei poate fi influenţat de competiţie, de clienţi sau de piaţa de desfacere existentă. În mod cert însă unul dintre aceşti factori, mai mult decât oricare altul, determină cât de repede îşi atinge compania ţelurile de dezvoltare şi profitabilitate. Care este acest factor?

Mai mult decât orice altă activitate, identificarea corectă a factorului restrictiv în cadrul oricărui proces, precum şi concentrarea asupra factorului respectiv, pot genera, de obicei, mai mult progres într-o perioadă mai scurtă de timp.

Regula 80/20 se aplică constrângerilor din viaţa şi munca ta. Aceasta înseamnă că 80% din constrângeri, altfel spus factorii care te împiedică să-ţi obţii ţelurile, sunt interne. Acestea se află în interiorul tău, ele sunt imprimate în calităţile, abilităţile, obiceiurile, atitudinile sau competenţele care te caracterizează. Doar 20% dintre factorii restrictivi sunt externi persoanei sau organizaţiei tale.

Constrângerea ta cheie ar putea fi ceva minor sau nu neapărat evident. Uneori, e nevoie să faci o listă cu fiecare pas al procesului şi să examinezi fiecare activitate în parte pentru a stabili cu precizie care este factorul care te reţine. Uneori, nu este vorba decât de o singură percepţie negativă sau o obiecţie din partea clienţilor, dar care încetineşte întreg procesul de vânzări. Uneori, absenţa unei singure trăsături împiedică creşterea vânzărilor unei întregi linii de produse sau servicii.

Examinează-ţi compania

1 ... 14 15 16 ... 25
Mergi la pagina: