biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 18 19 20 ... 25
Mergi la pagina:
să fac mai des? 2. Care sunt lucrurile pe care le fac şi ar trebui să le fac mai rar? 3. Care sunt lucrurile pe care nu le fac şi pe care ar trebui să încep să le fac dacă vreau să fiu

în forma cea mai bună? 4. Ce anume din ce fac astăzi, afectându-mi şi starea de sănătate, ar trebui să nu mai fac

deloc? Indiferent care sunt răspunsurile tale la aceste întrebări, ia măsuri începând chiar de astăzi.

 

15. Mobilizează-te și treci la fapte

„Oamenii îşi află bucuriile supreme în elanul irezistibil ce le însoţeşte marile aventuri şi victorii, ca şi acţiunile creative.”

ANTOINE DE SAINT-EXUPERY

Pentru a putea să dai maximum de randament, trebuie să devii propriul tău antrenor. Trebuie să-ţi formezi obiceiul de a te pregăti şi a te încuraja cu scopul de a face un joc cât mai bun.

Nu mai puţin de 95% din emoţiile tale, fie ele pozitive sau negative, sunt determinate de modul în care te-ai obişnuit să vorbeşti cu tine însuţi. Starea pe care o ai nu-ţi este influenţată de lucrurile care ţi se întâmplă, ci de interpretarea pe care o dai acestora. Propria ta versiune a evenimentelor determină într-o mare măsură dacă acestea constituie sau nu o sursă de motivaţie şi de energie.

Pentru a-ţi păstra motivaţia, trebuie să iei hotărârea să devii un optimist absolut. Trebuie să fii hotărât să reacţionezi pozitiv la cuvintele, faptele şi reacţiile oamenilor şi la situaţiile din jurul tău. Trebuie să refuzi să permiţi ca dificultăţile şi piedicile inevitabile ale vieţii cotidiene să-ţi afecteze dispoziţia sau emoţiile.

Nivelul părerii bune pe care o ai despre tine, măsura în care te placi şi te respecţi sunt aspecte esenţiale pentru motivaţie şi perseverenţă. Ar trebui să-ţi vorbeşti tot timpul într-o manieră pozitivă, pentru a-ţi îmbunătăţi părerea despre sine. Repetă lucruri de genul: „Îmi place persoana mea! Îmi place persoana mea!” din nou şi din nou, până începi să crezi ceea ce spui şi începi să te comporţi ca o persoană cu o personalitate super-performantă.

Pentru a fi în permanenţă motivat şi pentru a-ţi învinge sentimentele de îndoială sau de spaimă, spune-ţi mereu: „Sunt în stare s-o fac! Sunt în stare s-o fac!”

Când eşti întrebat ce mai faci, răspunde întotdeauna: „Îmi merge de minune!”.

Indiferent cum te simţi cu adevărat în momentul respectiv sau ce se întâmplă în viaţa ta, încearcă să fii mereu vesel şi cu moralul ridicat. Se spune că n-ar trebui niciodată să le vorbeşti altora despre problemele tale, pentru că 80% dintre oameni nu dau doi bani pe problemele tale, iar restul de 20 de procente sunt oarecum bucuroşi că ai acele probleme.

Studiile repetate i-au ajutat pe psihologi să demonstreze că „optimismul” este calitatea cea mai importantă pe drumul spre succesul şi fericirea personală şi profesională. S-ar părea că optimiştii manifestă trei feluri de comportamente aparte, toate deprinse prin practică şi repetiţie.

În primul rând, optimiştii caută binele din fiecare situaţie. Indiferent ce merge prost, ei caută întotdeauna aspectele pozitive şi benefice. Şi nu mai e deloc surprinzător că reuşesc cumva mereu să le găsească.

În al doilea rând, optimiştii caută întotdeauna lecţia de valoare ascunsă în spatele fiecărui impediment sau a fiecărei dificultăţi. După părerea lor: „menirea dificultăţilor nu este să obstrucţioneze, ci să instruiască”. Ei consideră că fiecare piedică sau obstacol conţine o lecţie valoroasă din care pot învăţa şi evolua şi pe care sunt hotărâţi s-o identifice.

În al treilea rând, optimiştii caută întotdeauna soluţia pentru fiecare problemă. În loc să dea vina pe altcineva sau să înceapă să se plângă, atunci când lucrurile merg prost ei preferă să treacă la fapte. Pun întrebări de genul: „Care este soluţia? Ce putem face acum? Care este pasul următor?”

Pe lângă toate acestea, oamenii care sunt în mod obişnuit optimişti, pozitivi şi încrezători se gândesc şi vorbesc într-una despre ţelurile care-i animă. Ei se gândesc şi vorbesc despre viitor şi despre direcţia spre care se îndreaptă, mai degrabă decât despre trecut şi locul din care au plecat. Ţinta lor este mai degrabă îndreptată spre înainte decât înapoi.

Atunci când îţi vizualizezi mereu ţelurile şi idealurile şi-ţi vorbeşti într-un mod pozitiv, te simţi mai concentrat şi mai plin de energie. Te simţi mai încrezător şi mai creativ. Ai senzaţia de putere, sentimentul că deţii întru totul controlul.

Cu cât te simţi mai energic şi mai motivat, cu atât mai nerăbdător eşti să te pui pe treabă şi să te ţii de ea.

 

ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!

 

Controlează-ţi gândurile. Adu-ţi aminte că mai tot timpul devii ceea ce gândeşti. Asigură-te că ai în minte şi vorbeşti despre lucrurile pe care ţi le doreşti, mai degrabă decât despre cele pe care nu ţi le doreşti.

Menţine-ţi mintea deschisă acceptând deplina responsabilitate pentru tine şi tot ceea ce ţi se întâmplă. Refuză să-i critici sau să-i acuzi pe alţii pentru toate cele. Încearcă să faci progrese mai degrabă decât să inventezi scuze. Menţine-ţi gândurile şi energia concentrate înspre înainte, asupra lucrurilor pe care le poţi face pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa, şi uită de orice altceva.

 

16. Grăbește-te încet

„Fă-ţi timp să îndeplineşti sarcini importante în fiecare zi. Planifică-ţi treburile zilnice din vreme. Selectează acele relativ puţine sarcini mărunte pe care e absolut obligatoriu să le îndeplineşti dis de dimineaţă. Apoi treci direct la sarcinile majore şi ţine-te de ele până le termini.”

RAPOARTE DIN SALA DE CONSILIU

 

Tergiversarea creativă este una dintre cele mai eficiente tehnici de performanţă personală existente. Este o tactică ce îţi poate schimba viaţa.

Adevărul este că nu poţi să faci tot ceea ce ai de făcut. Ceva

1 ... 18 19 20 ... 25
Mergi la pagina: