Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:
Am câţiva prieteni care au devenit autori ai unor cărţi de succes doar pentru că s-au hotărât să scrie o singură pagină sau chiar un singur paragraf pe zi până la finalizarea cărţii. Şi tu poţi face acelaşi lucru.
ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!
Pune imediat în aplicare aceste tehnici. Găseşte o sarcină mare, complexă pe care ai tot amânat-o în ultima vreme şi foloseşte fie metoda „feliei de salam”, fie pe cea a „şvaiţerului elveţian” ca să te apuci de ea.
O trăsătură comună a persoanelor fericite şi de succes este că sunt înclinate spre acţiune. Atunci când aud o idee bună, o pun imediat în aplicare să vadă dacă le poate fi de ajutor. Nu mai întârzia. Încearc-o astăzi!
19. Împarte timpul în bucăți
„Nimic nu-ţi poate aduce mai multă putere în viaţă decât dacă îţi concentrezi toate energiile asupra unui set limitat de obiective.”
NIDO QUBEIN
Strategia creării unor intervale mari de timp necesită un angajament din partea ta de a lucra pentru perioade fixe de timp la sarcini ample. Majoritatea activităţilor tale cu adevărat importante necesită intervale mari de timp neîntrerupt pentru a fi finalizate. Abilitatea ta de a crea şi de a modela extrem de productiv şi de valoros aceste blocuri de timp este esenţială pentru abilitatea ta de a aduce o contribuţie semnificativă muncii şi vieţii tale.
Agenţii de vânzări de succes alocă o anumită perioadă de timp în fiecare zi pentru a telefona eventualilor clienţi. În loc să tergiverseze sau să amâne îndeplinirea unei sarcini care nu le face o deosebită plăcere, ei iau hotărârea să telefoneze o oră întreagă – să zicem între 10 şi 11 dimineaţa –, şi apoi îşi vor impune să se ţină de decizia luată.
Mulţi directori îşi rezervă în fiecare zi un anumit interval de timp ca să telefoneze personal clienţilor pentru a obţine feedback. Unii oameni alocă perioade de timp fixe, cuprinse între treizeci şi şaizeci de minute zilnic, pentru exerciţii fizice. Mulţi oameni citesc în fiecare seară câte cincisprezece minute din cărţi foarte bune, înainte de a merge la culcare. În felul acesta, de-a lungul timpului, ajung să citească multe din cele mai bune cărţi scrise vreodată.
Secretul succesului acestei metode de lucru în segmente concrete de timp este să-ţi planifici din timp ziua şi să-ţi rezervi în mod aparte o perioadă fixă de timp pentru o anumită activitate sau sarcină.
Îţi faci programări de lucru cu tine însuţi şi apoi înveţi să te ţii de ele. Îţi rezervi segmente de timp de treizeci, şaizeci şi nouăzeci de minute pe care le foloseşti ca să lucrezi şi să închei sarcini importante.
Multe persoane foarte eficiente îşi distribuite pe tot parcursul zilei concrete în eşantioane de timp programate pentru toată ziua. Oamenii aceştia îşi construiesc carierele bazându-se pe finalizarea progresivă a sarcinilor cheie, cu alte cuvinte una câte una. Drept rezultat, ei devin din ce în ce mai productivi, ajungând în cele din urmă să producă de două ori, de trei ori şi chiar de cinci ori mai mult ca o persoană obişnuită.
Un planificator de timp, împărţit pe zile, ore şi minute, poate fi unul dintre cele mai puternice instrumente de eficacitate personală din câte există. Acesta îţi permite să vezi unde îţi poţi consolida şi crea intervale de timp pentru lucrul concentrat.
Pe parcursul acestui timp de lucru, îţi închizi telefonul, elimini orice distracţie şi lucrezi fără oprire. Unul dintre cele mai bune obiceiuri de lucru existente este să te scoli devreme şi să lucrezi câteva ore din dimineaţă acasă. Poţi să rezolvi de trei ori mai multe lucruri acasă fără întreruperi, decât ai putea vreodată să reuşeşti să faci într-un birou aglomerat, unde eşti înconjurat de oameni şi asaltat de apeluri telefonice.
Când trebuie să întreprinzi o călătorie de afaceri cu avionul, poţi să-ţi creezi propriul birou aerian planificându-ţi cu minuţiozitate treburile înainte de decolare. După ce avionul decolează, poţi lucra fără întrerupere pe toată durata zborului. Vei fi uimit câte lucruri poţi rezolva lucrând constant într-un avion, fără întreruperi.
Unul dintre secretele performanţei şi productivităţii de înaltă calitate este să faci în aşa fel încât fiecare minut să conteze. Foloseşte-te de timpul de călătorie şi de cel de tranzit, deseori numite „daruri ale timpului”, pentru a definitiva porţiuni mici din sarcini mai mari.
Nu uita, piramidele au fost construite bucată cu bucată. O viaţă şi o carieră de excepţie se construiesc bucată cu bucată. Treaba ta în ceea ce priveşte managementul timpului este să-ţi organizezi în mod deliberat şi cu creativitate perioade de timp concentrate, de care ai nevoie ca să-ţi îndeplineşti treburile esenţiale bine şi la termen.
ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!
Gândeşte-te mereu la modalităţi diferite prin care să economiseşti, să programezi şi să consolidezi intervale mari de timp. Foloseşte acest timp pentru lucrul la sarcinile importante, cu cele mai semnificative consecinţe pe termen lung.
Foloseşte din plin fiecare minut. Lucrează constant şi continuu, fără diversiuni sau distracţii, planificându-ţi şi pregătindu-ţi munca din vreme. Şi mai mult decât orice, concentrează-te mereu asupra rezultatelor mai importante pentru care eşti responsabil.
20. Fii tot timpul activ
„Nu mai sta pe gânduri; nu va exista niciodată „momentul potrivit”. Porneşte de unde eşti şi lucrează cu orice instrumente ai la dispoziţie, şi vei descoperi instrumente mai bune pe măsură ce înaintezi.”
NAPOLEON HILL
Calitatea ce poate fi identificată după toate aparenţele ca fiind trăsătura comună persoanelor super-performante este „înclinaţia spre acţiune”.
Oamenii foarte productivi îşi rezervă timp pentru gândire, planificare