biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 24 25
Mergi la pagina:
pe acestea mai presus de orice altceva.

5. Aplică în permanenţă Metoda ABCDE: înainte de a începe să te ocupi de o listă de sarcini, acordă-ţi un răgaz de câteva minute pentru a le organiza după valoare şi prioritate, astfel încât să fii sigur că te vei ocupa de activităţile tale cele mai importante.

6. Concentrează-te asupra ariilor cu rezultate-cheie: Identifică şi stabileşte care sunt rezultatele pe care este absolut necesar să le obţii pentru a-ţi îndeplini munca aşa cum trebuie, şi apoi ocupă-te de ele toată ziua.

7. Respectă Legea Eficienţei Obligatorii: Nu ai niciodată suficient timp pentru tot ce trebuie să faci, dar se găseşte întotdeauna suficient timp să te ocupi de lucrurile cele mai importante. Care să fie acestea?

8. Pregăteşte-te în cele mai mici detalii înainte de a începe: Planificarea potrivită previne „performanţa” proastă.

9. Fă-ţi temele: Cu cât devii mai bine informat şi mai priceput în sarcinile tale esenţiale, cu atât mai repede începi să te ocupi de ele şi cu atât mai repede le definitivezi.

10. Acţionează-ţi talentele speciale: Stabileşte cu exactitate care sunt domeniile în care eşti foarte bun sau ai putea fi foarte bun, şi străduieşte-te să împlineşti acele lucruri concrete foarte bine. 11. Află ce te împiedică: Stabileşte care-ţi sunt punctele slabe sau piedicile de natură

internă sau externă, care impun rapiditatea cu care-ţi împlineşti cele mai importante ţeluri, şi concentrează-ţi forţele pe înlăturarea lor.

12. „De la un butoi la altul”: Pentru a realiza sarcina cea mai mare şi mai complicată nu e nevoie decât s-o abordezi etapă cu etapă.

13. Asumă-ţi responsabilitatea: Imaginează-ţi că trebuie să pleci din oraş pentru o lună şi munceşte ca şi cum ar trebui să-ţi închei toate sarcinile majore înainte de a pleca.

14. Foloseşte la maximum forţa personală: Identifică-ţi perioadele de maximă energie mentală şi fizică de pe toată durata unei zile şi structurează-ţi sarcinile cele mai importante şi mai obositoare în jurul acestor intervale. Odihneşte-te cât mai mult ca avea să dai maximum de performanţă.

15. Mobilizează-te şi treci la fapte: Fii propriul tău antrenor. Caută binele din orice situaţie. Concentrează-te asupra soluţiei mai degrabă decât asupra problemei. Păstrează-ţi mereu optimismul şi atitudinea constructivă.

16. Grăbeşte-te încet: întrucât nu poţi să le faci pe toate, trebuie să înveţi să amâni cu bună ştiinţă acele sarcini care au o valoare nesemnificativă, astfel încât să ai suficient timp pentru a te ocupa de acele puţine lucruri care contează cu adevărat.

17. Rezolvă mai întâi sarcina cea mai grea: începe fiecare zi cu sarcina cea mai dificilă, acea sarcină care-ţi poate aduce cele mai mari beneficii, ţie şi muncii tale, şi impune-ţi să te ocupi de ea până la definitivare.

18. Porţionează sarcina: împarte sarcinile mari, complexe în bucăţi de mici dimensiuni şi apoi rezolvă mai întâi o mică porţiune din sarcină pentru a te mobiliza.

19. Împarte-ţi timpul în bucăţi: Organizează-ţi ziua în intervale mari, în care să te poţi concentra perioade prelungite de timp asupra celor mai importante sarcini.

20. Fii tot timpul activ: Fă-ţi un obicei din a te mişca cu rapiditate înspre finalizarea sarcinilor cheie. Fă-te cunoscut ca fiind genul de persoană care rezolvă lucrurile repede şi bine.

21. Acordă exclusivitate fiecărei sarcini: Stabileşte priorităţi clare, apucă-te imediat de sarcina cea mai importantă şi apoi lucrează fără să te opreşti până ce-ţi termini treaba în totalitate. Acesta este secretul real al performanţei de vârf şi al unui maximum de productivitate personală.

 

Ia decizia de a practica aceste principii în fiecare zi, până devin o a doua natură. Având de partea ta aceste obiceiuri de management personal, ca parte permanentă a personalităţii tale, viitorul tău nu va cunoaşte limite.

 

Pur şi simplu treci la treabă! Începe cu ce nu-ţi place şi „mănâncă broasca”!

Editor: GRIGORE ARSENE Redactor: ALIN CROITORU

CURTEA VECHE PUBLISHING

str. arh. Ion Mincu 11, Bucureşti tel.: +40-21-222.57.26, +40-21-222.47.65 redacţie: +40-744-554.763 distribuţie: +40-21-222.25.36 fax: +40-21-223.16.88 internet: www.curteaveche.ro e-mail: redactie@curteaveche.ro

1 ... 24 25
Mergi la pagina: