biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Scara magică spre succes descarcă cărți motivaționale online gratis pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Scara magică spre succes descarcă cărți motivaționale online gratis pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 24 25 26 ... 45
Mergi la pagina:
reprezintă un pas în direcția capacității de a o controla.

Oricine studiază această filosofie ar trebui să își dedice un anumit timp și altor lecturi pe această temă, selectând biografiile celor care au atins un succes răsunător, pentru că acestea cu siguranță vor dezvălui faptul că acești lideri s-au întâlnit practic cu orice fel de eșec temporar la care ne putem gândi. Cu toate acestea, în ciuda acestor experiențe descurajante, ei au căpătat suficientă încredere în sine încât să le permită să depășească orice obstacol care le-ar fi apărut în cale.

Printre cărțile clasice de acest fel recomandăm Compensation de Ralph Waldo Emerson și Epoca rațiu­nii de Thomas Paine. Aceste două texte de importanță istorică te ajută, chiar și dacă nu mai citești nimic altceva, să te familiarizezi cu conceptul de încredere în sine. Ele înlesnesc înțelegerea motivului pentru care puține lucruri sunt imposibile în viață sau chiar a faptului că nimic nu este imposibil.

Lecția 4

Obiceiul de a economisi

Nu e tocmai confortabil să admitem acest adevăr, însă el este valabil: o persoană lovită de sărăcie nu are nici o șansă să fie considerată un succes notabil – în afară de situația în care sărăcia respectivă este planificată și are un scop foarte clar. În acest caz, e vorba despre alegerea voluntară a unei vieți simple, iar acesta este un subiect pentru o altă carte. E posibil – și poate că este adevărat – ca banii să nu fie neapărat o realizare în sine, dar dacă nu îi ai sau nu îi poți folosi în lumea obișnuită, nu vei ajunge departe, oricare ar fi scopul tău principal bine definit. Având în vedere felul în care se fac afacerile astăzi – și modul în care civilizația, în general, se prezintă astăzi –, banii sunt un element absolut esențial pentru succes și nu există nici o formulă cunoscută pentru independența financiară în afară de cea care este conectată, într-un fel sau altul, cu economisirea sistematică.

Cantitatea de bani economisită de la săptămână la săptămână sau de la lună la lună nu se simte dacă economisirea este riguroasă și sistematică. Acest lucru este adevărat pentru că obiceiul economisirii adaugă ceva important celorlalte calități indispensabile pentru atingerea succesului, care nu poate fi dobândit în nici un alt mod.

E improbabil ca o persoană să-și poată dezvolta încrederea în sine până la cel mai înalt nivel în lipsa protecției și a independenței care nu le aparțin decât celor care au economisit și economisesc în continuare bani. Conștiința că ai o sumă de bani la bancă îți dă o încredere și o autonomie pe care nu le poți căpăta în alt fel.

Cel care nu are bani poate fi mai ușor exploatat și prădat. O persoană este la mila oricărei alteia care dorește să o exploateze sau să o prădeze. Dacă cineva care nu economisește și deci nu are bani oferă un serviciu personal, nu există altă posibilitate decât să accepte ceea ce îi oferă cumpărătorul. Dacă apare oportunitatea de a face profit din comerț sau în alte feluri, ea nu îi folosește la nimic celui care nu are nici bani, nici credit, și trebuie să se rețină faptul că creditul se bazează în general pe banii pe care cineva îi are sau pe echivalentul acestora.

Când a fost creată inițial filosofia Legii Succesului, legea economisirii nu a fost inclusă în lista celor șaptesprezece legi, rezultatul fiind acela că mii de oameni care au testat această filosofie și-au dat seama că ea îi ducea în apropierea succesului doar pentru ca, la final, visurile lor să se spulbere. Din ce cauză? Ani de-a rândul, autorul acestui curs și creatorul acestei filosofii a căutat motivul pentru care filosofia nu reușise să-și atingă în totalitate obiectivul propus. Prin intermediul multor ani de experimente și cercetări, s-a descoperit în sfârșit că lipsea una dintre legi și că era vorba despre legea obiceiului de a economisi.

După adăugarea acestei legi, cei care studiau filosofia Legii Succesului au început să prospere fără excepție, iar astăzi milioane de oameni au folosit teoria pentru atingerea succesului și nu s-a raportat nici măcar un singur caz de eșec.

E prea puțin important cât de mare este venitul tău, dacă nu economisești sistematic o parte din el. Un venit de zece milioane pe an nu e mai bun decât unul de zece mii dacă nu economisești o parte din el. De fapt, un venit de zece milioane poate fi mai puțin oportun pentru cel care îl câștigă decât unul foarte mic, dacă întreaga sumă este cheltuită și risipită, pentru că modul în care este cheltuită poate foarte bine să submineze sănătatea sau să distrugă în alte feluri șansele de a avea succes.

Milioane de oameni au citit despre realizările uluitoare ale lui Henry Ford și despre averea lui uriașă, dar putem afirma fără teama de a greși că, dintre aceștia, nu există nici măcar unul la o mie care să se fi deranjat să chibzuiască suficient de serios la motivul real care a stat la baza succesului lui Ford. Prin intermediul testului pe care l-a făcut autorul filosofiei Legii Succesului, 500 de oameni au primit o listă cu cele 12 lucruri fundamentale cărora li s-a datorat, în mare, succesul lui Ford. În această listă s-a arătat că suma primită în fiecare an pentru măturarea podelelor și degajarea gunoiului din fabricile Ford se ridica la aproape 600 000 de dolari. Nici unul dintre cei 500 n-a dat importanță acestui fapt. Nici unul dintre cei 500 nu a descoperit, sau, dacă a descoperit, nu a menționat acest lucru – faptul că Ford economisea în mod sistematic resursele.

Știm foarte multe despre obiceiurile de consum ale americanilor, dar mult mai puține despre obiceiul mult mai important al economisirii. Woolworth a construit unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume în vremea sa și a acumulat o avere de peste o sută de milioane de dolari economisind monedele pe

1 ... 24 25 26 ... 45
Mergi la pagina: