Cărți «Scara magică spre succes descarcă cărți motivaționale online gratis pdf 📖». Rezumatul cărții:
O persoană furioasă suferă de o formă de nebunie temporară și de aceea nu e capabilă de negocieri diplomate cu alții. Din acest motiv, cine nu are autocontrol este o victimă ușoară a cuiva care are. Nimeni nu poate deveni puternic dacă nu capătă mai întâi autocontrol.
Autocontrolul este, de asemenea, butonul pentru cei care sunt prea optimiști și al căror entuziasm are nevoie de o frână, pentru că e posibil ca ei să devină prea entuziaști, atât de entuziaști încât să îi plictisească pe toți cei din jur.
Lecția 9
Obiceiul de a face mai mult decât ești plătit să faci
Această lege este buturuga mică ce a răsturnat multe cariere. Există o tendință generală printre oameni să facă exact atât cât este nevoie. Dar dacă îi vei studia cu atenție pe acești oameni, vei observa că, deși se descurcă temporar, nu obțin în rest nimic altceva.
Există două motive majore pentru care toți oamenii de succes trebuie să aplice această lege, după cum urmează:
1.Tot așa cum un braț sau un picior se face mai puternic pe măsură ce îl folosim mai mult, la fel și mintea devine mai puternică prin folosirea permanentă. Atunci când faci mai mult decât este sarcina ta, abilitățile pe care ți le exersezi făcând acest lucru devin treptat mai puternice și mai precise.
2.Prin prestarea unui volum de muncă mai mare decât cel pentru care ești plătit, vei atrage atenția asupra ta într-un mod pozitiv și nu va trece mult până când vei fi căutat cu oferte impresionante în schimbul serviciilor tale și va exista o piață constantă pentru acele servicii.
„Acționează și vei avea putere“, a spus Emerson, până acum cel mai mare dintre filosofii noștri. Este adevărat! Prin practică te perfecționezi. Cu cât îți faci treaba mai bine, cu atât mai priceput vei deveni, iar acest lucru, în timp, va duce la o asemenea perfecțiune încât vei avea prea puțini egali în domeniul tău de activitate.
Atunci când muncești mai mult și mai bine decât ești plătit, vei beneficia de legea randamentului sporit, conform căreia vei fi în cele din urmă răsplătit, într-un fel sau altul, pentru mult mai multe lucruri decât cele pe care le faci propriu-zis.
Aceasta nu este o teorie inventată. Chiar funcționează, în cele mai practice teste. Nu trebuie să ne imaginăm totuși că legea aceasta funcționează întotdeauna imediat. Dacă vei oferi servicii mai multe și mai bune decât ți se cere doar timp de câteva zile, iar apoi te vei întoarce la vechea ta obișnuință de a face puținul care îți asigură păstrarea locului de muncă, rezultatele nu îți vor fi favorabile. Dar dacă adopți obiceiul acesta ca parte a filosofiei tale de viață și devine un fapt știut de toți cei care te cunosc acela că oferi asemenea servicii din proprie inițiativă – nu accidental, ci pentru că așa alegi să faci –, atunci vei primi curând o compensație remarcabilă pentru serviciile tale.
Vei vedea că nu e ușor să găsești prea mulți oameni care fac acest lucru, ceea ce este foarte bine pentru tine, pentru că vei ieși în evidență și vei contrasta cu practic toți cei din jur care sunt angrenați în munci asemănătoare celei pe care o prestezi. Contrastul este o lege puternică, iar în felul acesta vei avea de profitat de pe urma sa.
Unii oameni avansează argumentul slab, dar foarte popular că nu merită să oferi servicii mai bune și mai multe decât cele pentru care ești plătit, pentru că oricum acest lucru nu va fi apreciat. Apoi adaugă faptul că ei lucrează pentru oameni egoiști, care nu recunosc asemenea servicii. Splendid! Cu cât este angajatorul mai egoist, cu atât mai mult va înclina să o mențină în serviciu pe persoana care oferă servicii neobișnuite atât din punctul de vedere al calității, cât și din cel al cantității. Tocmai acest egoism îl va constrânge pe angajator să recunoască asemenea servicii. Totuși, dacă angajatorul se întâmplă să fie excepția proverbială, unul care nu are suficientă viziune pentru a-și analiza angajații, atunci este doar o chestiune de timp până când toți cei care oferă asemenea servicii vor atrage atenția altor angajatori, care îi vor recompensa cu plăcere.
Studierea atentă a vieților oamenilor de succes arată că practicarea cu sfințenie fie și doar a acestei singure legi le-a adus acestora răsplata prin care se măsoară de obicei succesul. Dacă autorul acestei teorii ar trebui să decidă care dintre cele șaptesprezece Legi ale Succesului este cea mai importantă și ar trebui să le lase baltă pe toate cu excepția uneia singure, atunci ar alege-o, fără cea mai mică ezitare, pe cea a prestării unei cantități mai mari de muncă și de o calitate mai bună decât cea pentru care ești plătit.
Lecția 10
O personalitate plăcută
Spunem despre o persoană care nu își face dușmani că are o personalitate plăcută, de succes. Personalitatea nu poate fi definită într-un singur cuvânt sau cu o jumătate de duzină de cuvinte, pentru că reprezintă suma totală a tuturor caracteristicilor unui om, bune și rele.
Personalitatea ta nu seamănă cu nici o alta. Este suma totală a calităților, emoțiilor, caracteristicilor, înfățișării etc. care te disting de toți ceilalți oameni de pe pământ. Hainele sunt parte importantă din personalitatea ta: felul în care le porți, armonia culorilor pe care le selectezi, calitatea și multe alte detalii, toate spun multe lucruri care sunt intrinsec parte din personalitatea ta. Psihologii susțin că pot să analizeze cu acuratețe orice persoană, în multe aspecte importante, observându-i comportamentul într-un magazin de haine care vinde