biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Începe cu ce nu îți place citește cărți de top gratis .pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 4 5 6 ... 25
Mergi la pagina:
îţi poate dubla şi tripla productivitatea în cazul în care nu-l aplici în prezent. Mulţi dintre absolvenţii programelor mele de pregătire şi-au sporit dramatic veniturile în doar câţiva ani sau chiar în câteva luni, folosind această metodă simplă a celor şapte paşi.

Pasul numărul unu: Stabileşte cu precizie ceea ce-ţi doreşti. Fie hotărăşti de unul singur, fie discuţi cu şeful pe marginea obiectivelor şi ţelurilor pe care le urmăreşti, până ce-ţi va fi foarte clar ce se aşteaptă de la tine şi care este ordinea de priorităţi. Este uimitor cât de mulţi oameni continuă să execute mereu aceleaşi sarcini insignifiante, pentru că nu au purtat această discuţie esenţială cu şeful lor.

Regulă: Una dintre cele mai proaste întrebuinţări ale timpului este să faci foarte bine ceva ce, de fapt, nu trebuie făcut.

Stephen Covey spunea următorul lucru: „Înainte de a începe să te caţeri pe scara succesului, asigură-te mai întâi că ai proptit-o de clădirea care trebuie.”

Pasul numărul doi: Notează-ţi hotărârile. Gândeşte în scris. Atunci când scrii pe o bucată de hârtie ţelul pe care ţi l-ai stabilit, acesta capătă o formă definitivă şi tangibilă. Creează ceva pe care să-l poţi atinge şi vedea. Pe de altă parte, obiectivul sau ţelul care nu a fost notat rămâne la stadiul de dorinţă sau fantezie. Aceasta nu are nici o energie care să propulseze. Ţelurile nescrise generează confuzie, neclaritate, direcţie greşită şi numeroase greşeli.

Pasul numărul trei: Stabileşte un termen limită pentru ţelul pe care-l urmăreşti. Un ţel sau o decizie fără scadenţă este lipsită de urgenţă. Aceasta nu are un început sau un sfârşit real. Dacă nu ne stabilim clar un termen limită şi dacă nu ne desemnăm sau nu acceptăm responsabilităţi concrete în vederea execuţiei, vom tergiversa lucrurile în mod firesc şi nu vom reuşi să îndeplinim decât foarte puţin.

Pasul numărul patru: Întocmeşte o listă cu toate lucrurile pe care crezi că va trebui să le faci pentru a-ţi atinge ţelul. Pe măsură ce-ţi vin în minte activităţi noi, adaugă-le la listă. Continuă să întocmeşti lista până ce este completă. Aceasta are avantajul că oferă o imagine vizuală a sarcinii

sau obiectivului în ansamblu. Îţi oferă o pistă pe care să poţi alerga. Sporeşte dramatic probabilitatea de a-ţi îndeplini ţelul, aşa cum l-ai definit şi la scadenţa pe care ai stabilit-o.

Pasul numărul cinci: Organizează-ţi lista sub forma unui plan. Organizează-ţi lista după priorităţi şi succesiune. Gândeşte-te câteva minute la ceea ce trebuie să faci mai întâi şi la ceea ce poţi să faci mai târziu. Stabileşte ce trebuie făcut înainte de altceva şi ce trebuie făcut după aceea. Mai bine chiar, desfăşoară-ţi planul vizual sub forma unor serii de pătrate şi cerculeţe pe o foaie de hârtie. Vei fi uimit de cât de uşor ţi se va părea să-ţi îndeplineşti ţelul, atunci când îl împărţi în sarcini individuale.

Având un obiectiv notat pe hârtie şi un plan de acţiune organizat, vei fi cu mult mai productiv şi mai eficient decât o persoană care-şi desfăşoară ţelurile în minte.

Pasul numărul şase: Pune-ţi imediat planul în aplicare. Fă ceva. Fă orice. Un plan obişnuit, dar executat cu hotărâre este cu mult mai bun decât un plan strălucit, dar în privinţa căruia nu se întreprinde nimic. Pentru a obţine orice formă de succes, execuţia este totul.

Pasul numărul şapte: Ia hotărârea să nu treacă nici o zi fără să faci ceva care să te aducă mai aproape de obiectivul principal. Adaugă această activitate programului tău zilnic. Citeşte un anumit număr de pagini legate de un subiect esenţial. Sună un anumit număr de posibili cumpărători sau clienţi. Acordă-ţi un anumit interval de timp pentru exerciţii fizice. Învaţă un anumit număr de cuvinte noi, dintr-o limbă străină. Nu lăsa să treacă nici o zi.

Mergi numai înainte. Odată pornit, continuă să te mişti. Nu te opri. Numai această decizie, numai această disciplină te pot transforma într-una dintre cele mai productive şi mai de succes persoane din generaţia ta.

Obiectivele bine definite în scris au un efect minunat asupra gândirii tale. Ele te motivează şi te stimulează să acţionezi. Îţi stimulează creativitatea, îţi eliberează energia şi te ajută să depăşeşti tergiversările sau orice alt factor negativ.

Obiectivele sunt combustibilul din furnalul succesului. Cu cât obiectivele tale sunt mai mari şi mai clare, cu atât mai nerăbdător vei fi să le îndeplineşti. Cu cât te gândeşti mai mult la obiectivele tale, cu atât mai mari îţi vor fi pornirea şi dorinţa intrinsecă de a le duce la bun sfârşit.

Gândeşte-te la ţelurile tale şi trece-le zilnic în revistă, în fiecare dimineaţă, când te apuci de treabă, acţionează asupra sarcinii celei mai importante, cea care, odată îndeplinită, te poate ajuta să duci la bun sfârşit obiectivul cel mai important de la momentul respectiv.

 

ÎNCEPE CU CE NU-ŢI PLACE!

 

Ia chiar acum o foaie de hârtie albă şi alcătuieşte o listă cu zece obiective pe care doreşti să le atingi în anul următor. Concepe obiectivele ca şi cum a trecut deja un an şi au devenit realitate. Foloseşte timpul prezent, afirmativ şi persoana întâi, astfel încât să fie acceptate instantaneu de subconştientul tău.

Spre exemplu, vei scrie astfel: „Câştig X dolari pe an” sau „Cântăresc X kilograme” sau „Conduc cutare sau cutare maşină.”

Apoi, reciteşte lista de zece obiective şi alegeţi-l pe cel care, odată înfăptuit, ar avea cel mai mare impact asupra vieţii tale. Oricare ar fi obiectivul respectiv, notează-ţi-l pe o foaie de hârtie separată, stabileşte un termen de execuţie, întocmeşte un plan, acţionează pe baza planului şi apoi întreprinde ceva în fiecare zi pentru a ajunge mai aproape de îndeplinirea obiectivului. Chiar dacă faci numai acest exerciţiu, viaţa ta se poate schimba!

 

2. Plănuiește-ți din vreme fiecare zi

„Planificarea înseamnă să

1 ... 4 5 6 ... 25
Mergi la pagina: