biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Scara magică spre succes descarcă cărți motivaționale online gratis pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Scara magică spre succes descarcă cărți motivaționale online gratis pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 2 3 4 ... 45
Mergi la pagina:
sărăcia, așa cum avea el să spună mai târziu. Mama vitregă a lui Hill și-a asumat responsabilitatea pentru magazinul și ferma familiei, l-a trimis pe tatăl lui la școala de tehnicieni dentari când avea 40 de ani și i-a dat lui Napoleon sprijinul de care avea nevoie ca să iasă din regiunea muntoasă a Virginiei. Ea i-a sădit în minte gândul căruia îi datorează cea mai mare parte a faimei sale: „Tot ce poate mintea gândi omul poate înfăptui“.

Calitățile care i-au propulsat pe titanii trecutului sunt rare în ziua de azi și ar fi de mare folos în lumea noastră cea dominată de satisfacția imediată și de lăcomie. Printre aceste concepte se numără cel incorect politic de a face mai mult decât ești plătit să faci, uzul manifest al „puterilor spirituale înnăscute“, ideea de a prinde din zbor cu îndrăzneală „marile idei“ din spatele principiului unui „scop clar“ și încrederea în magnetismul minții. Hill încuraja „starea de spirit cunoscută drept credință“ și spunea că aceasta eliberează mintea de caracteristici negative precum îndoiala și amânarea. „Mintea care se îndoiește nu este creativă“, spunea el și adăuga: „S-ar putea ca toleranța să nu fie datoria ta, dar este privilegiul tău!“ Chiar și cele mai deștepte idei sunt trepte practice ale scării magice spre succes. Hill ne spune, de exemplu, că „intoleranța închide ușa oportunităților în mii de feluri și stinge lumina inteligenței“.

Hill ne îndeamnă să ne folosim în voie de puterea Inteli­genței Infinite și face observația îndrăzneață că cei mai mari lideri au avut și cel mai mare apetit sexual. Dar consideră că și iubirea pură este o sursă reală de putere, uneori referindu-se la ea într-un mod candid ca la „dragostea curată“.

De-a lungul timpului, Napoleon Hill și-a pus numele și energia în slujba mai multor reviste, dar a scris și șapte cărți care au fost traduse în numeroase limbi. Numele său este purtat de o fundație, s-a făcut un film despre el, iar nenumărate prelegeri ținute în multe țări îi poartă semnătura. Un Dale Carnegie, un Norman Vincent Peale sau un Oral Roberts au devenit pasionați de ideile lui și uneori au participat la discuții publice împreună cu acesta. W. Clement Stone, Earl Nightingale, Denis Waitley, Zig Ziglar, Tony Robbins și alții au recunoscut că îi sunt imens îndatorați lui Hill, cel mai mare specialist într-ale succesului dintre toți.

Scrie numele lui Napoleon Hill pe Amazon.com, în bara de căutare pentru cărți, și apar aproape 18 000 de rezultate. De ce? Pentru că gurul motivațional numărul unu al Americii este citat în tot felul de cărți, cu subiecte care merg de la diete, atleți, comunicare, bogăție, JFK, adolescenți, comerț online, feng shui, leadership, organizare de turnee, zen și nenumărate altele. A reușit să-și facă numele la fel de faimos precum ale celor pe care i-a intervievat.

Napoleon Hill a început de la zero, a învățat secretele celor care întruchipau succesul, a pierdut și a câștigat câteva neveste și câteva averi și a murit împlinit în noiembrie 1970, la vârsta de 87 de ani.

Pe piatra lui funerară ar fi putut foarte bine să stea un citat din celălalt Napoleon: „La naiba cu circumstanțele. Eu fac circumstanțele“.

Patricia G. Horan

Gândește și vei fi bogat, Editura Litera, 2018

Acest volum este rezultatul analizei muncii de o viață a peste 100 de oameni, bărbați și femei, care au atins un succes nemaipomenit în meseriile lor, și a peste 20 000 de oameni care au fost etichetați drept ratați.

În strădaniile lui de cercetare și analiză, autorul a primit susținerea valoroasă, fie în persoană, fie prin analizarea muncii lor de-o viață, din partea următorilor: Henry Ford, John ­Burroughs, Luther Burbank, Thomas Edison, Harvey S. Firestone, John D. Rockefeller, Charles M. Schwab, ­Woodrow Wilson, Wm. Wrigley Jr., A.D. Lasker, E.A. Filene, John Wanamaker, Marshall Field, William Howard Taft, F.W. Woolworth, George Eastman, Charles P. Stienmetz, Theodore Roosevelt și Alexander Graham Bell.

Dintre toți cei menționați, probabil că Henry Ford și Andrew Carnegie ar trebui să fie recunoscuți drept cei care au contribuit cel mai mult la construirea acestei filosofii. Domnul Carnegie a fost cel care mi-a sugerat să o scriu, iar munca de-o viață a lui Henry Ford a oferit mult material și a folosit, în multe feluri, la demonstrarea viabilității acestei filosofii.

Napoleon Hill

Fascinantul trecut al lui Napoleon Hill

M-am născut în munții din sud, înconjurat de sărăcie și analfabetism, amândouă puternic ancorate atât în familia mea paternă, cât și în cea maternă. Timp de trei generații înainte să mă nasc eu, înaintașii mei s-au mulțumit să fie săraci și neștiutori. Sigur aș fi călcat și eu pe urmele lor dacă n-aș fi fost binecuvântat de prezența unei mame vitrege educate, care provenea dintr-o familie cultă. Sărăcia și analfabetismul o iritau și nu se sfia să o arate.

Mama mea vitregă și-a asumat conștient scopul de a sădi ambiția în familia noastră, începând cu tatăl meu, pe care l-a trimis la facultate, la vârsta de 40 de ani! Apoi a trecut la conducerea fermei și a micului magazin de țară pe care le dețineam, văzând în același timp și de cei cinci copii: trei ai ei, plus fratele meu și cu mine. Exemplul ei m-a influențat profund și durabil.

Ea a fost cea care a sădit în mintea mea tânără, acum treizeci de ani, ideea menită să-mi schimbe viața. A venit sub forma unei observații simple, dar de neuitat. Odată cu această observație a venit și gândul că puteam să mă descotorosesc de sărăcie și analfabetism, în ciuda tuturor obstacolelor. Sămânța acestei idei a găsit un teren prielnic în mintea mea.

Mama mea vitregă a fost cea care m-a învățat valoarea faptului de a avea un scop important și clar în viață. Mai târziu, acest principiu a devenit un factor esențial în

1 2 3 4 ... 45
Mergi la pagina: