Cărți «Scara magică spre succes descarcă cărți motivaționale online gratis pdf 📖». Rezumatul cărții:
Henry Ford și-a concentrat toată energia pe singura țintă a creării unui automobil ieftin și practic, și acea idee l-a făcut unul dintre cei mai puternici și mai bogați oameni din istorie.
Marshall Field și-a concentrat eforturile pe crearea „celui mai mare magazin din lume“ și a fost răsplătit cu zeci de milioane de dolari, o sumă incredibilă pe vremea lui.
Van Heusen a concentrat ani de eforturi pentru producerea unor gulere moi, într-o vreme în care bărbații se gândeau că nu se vor elibera niciodată de gulerele țepene, și ideea l-a făcut bogat într-un timp relativ scurt, iar numele său a devenit pentru totdeauna sinonim cu produsul pe care s-a concentrat să-l creeze.
Wrigley și-a concentrat eforturile pe producerea și vânzarea unor pachete ieftine de gumă de mestecat, în valoare de cinci cenți, și a fost răsplătit pentru perseverența lui cu milioane de dolari și un loc memorabil în istorie.
Edison s-a concentrat pe inventarea unei „mașini vorbitoare“, a luminii electrice, a filmului de cinema și a nenumărate alte lucruri, până când toate au devenit realitate și i-au asigurat un loc în Panteon.
Bessemer și-a concentrat gândurile către un mod mai bun de a produce oțel și deja faimosul proces Bessemer stă mărturie pentru faptul că eforturile sale aveau să facă istorie.
George Eastman și-a concentrat energia pe îmbunătățirea radicală a tehnicii fotografice, iar această unică idee l-a făcut multimilionar.
Andrew Carnegie, fiu de imigranți, a avut viziunea unei mari industrii producătoare de oțel, și-a concentrat mintea în direcția acestui scop și a făcut zeci de milioane de dolari.
James J. Hill, pe vremea când încă lucra ca operator de telegraf cu 40 de dolari pe lună, s-a concentrat pe visul de a realiza un sistem transcontinental de căi ferate și s-a tot gândit la asta (a și acționat în baza acestor gânduri, desigur) până când visul s-a transformat într-o splendidă realitate și l-a transformat într-unul dintre cei mai prosperi oameni ai timpului său.
Cyrus H.K. Curtis și-a concentrat eforturile pe ideea de a produce cea mai bună și mai populară publicație de pe pământ și astfel a rezultat, printre altele, splendida Saturday Evening Post. Nu doar că a creat o revistă minunată, dar concentrarea gândurilor sale i-a adus, de asemenea, milioane.
Orville Wright s-a concentrat asupra unui singur scop – cucerirea spațiului aerian cu ajutorul unei mașini mai grele decât aerul – și a reușit acest lucru în ciuda tuturor probabilităților, cu rezultate care au schimbat destinul omenirii.
Marconi s-a concentrat pe un singur gând – să trimită mesaje fără fir – și nenumărate vieți s-au schimbat în bine.
Într-adevăr, poți crea orice îți poți imagina, dacă mintea ta se concentrează cu maximă hotărâre asupra acelui scop și este gata să nu se oprească până când nu-și atinge țelul. Mare și puternică este mintea omului când funcționează cu ajutorul gândului concentrat.
Woodrow Wilson era hotărât să devină președintele Statelor Unite dinainte cu douăzeci și cinci de ani de a ocupa această funcție la Casa Albă, dar și-a menținut concentrarea asupra acestui unic scop și, în cele din urmă, l-a atins.
Ingersoll s-a concentrat pe fabricarea unui singur produs, un ceas de mână practic, ce se vindea pentru numai un dolar. Această idee, pe lângă eforturile sale concentrate, l-a transformat în multimilionar.
E.M. Statler s-a concentrat pe construirea de hoteluri care ofereau servicii ca acasă și a ajuns astfel unul dintre hotelierii de prim rang ai lumii, ca să nu mai vorbim despre multele milioane care îi alcătuiesc averea.
Rockefeller și-a concentrat eforturile pe rafinarea și distribuirea de țiței, iar eforturile sale i-au adus zeci de milioane de dolari.
Russell Conwell s-a concentrat o viață întreagă pe faimosul său discurs „Hectare cu diamante“ [Acres of Diamonds], iar acel unic discurs i-a adus mai mult de șase milioane de dolari într-o vreme în care oamenii primeau lefuri de câțiva sfanți și, în plus, le-a adus oamenilor din vremea lui un mare serviciu, care nu va putea fi niciodată evaluat în ceva atât de material precum banii.
Lincoln s-a concentrat pe libertatea omenirii și a mers până la capăt cu misiunea lui, deși la final a avut ghinion.
Gilette s-a concentrat pe producerea aparatelor de ras mai sigure; ideea aceasta l-a transformat într-un multimilionar și i-a legat numele pentru totdeauna de produsele de acest fel.
William Randolph Hearst s-a concentrat pe ziare și a devenit rege în domeniul său și stăpân în castelul său.
Helen Keller s-a născut surdă, mută și oarbă, dar cu suficientă concentrare a învățat să „audă“ și să vorbească, devenind o sursă de inspirație pentru lumea întreagă.
Astfel, povestea ar putea continua la nesfârșit, ca un lanț interminabil care stă mărturie pentru faptul că efortul concentrat este profitabil. Află ce-ți dorești să faci – asumă-ți un scop principal, clar – și concentrează-ți toată energia în sprijinul scopului respectiv până ajungi la o rezolvare fericită.
Observă, în analiza următoarei legi, cea referitoare la cooperare, conexiunea directă dintre principiile subliniate acolo și cele asociate cu legea concentrării.
Oriunde o mână de oameni se grupează într-un spirit organizat, de cooperare, pentru a duce la bun sfârșit o sarcină clară, se va observa că aceștia folosesc legea concentrării și că, dacă nu fac acest lucru, uniunea lor este lipsită de putere adevărată.
Picăturile de ploaie, când cad din cer, fiecare pe cont propriu, talmeș-balmeș, reprezintă o formă extraordinar de puternică de energie, dar această energie nu poate fi considerată putere adevărată până când acele picături nu sunt colectate într-un râu sau într-un baraj și făcute să-și reverse energia asupra unei roți într-un mod organizat sau până când nu sunt strânse într-un cazan și transformate în abur. Peste tot, indiferent de forma în care este întâlnită, puterea crește prin concentrarea unei energii.
Așadar, oricare ar fi ocupația ta zilnică, fă-o cu toată atenția, cu toată