biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Tata Bogat, Tata Sarac descarcă romane de dragoste gratis .PDF 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Tata Bogat, Tata Sarac descarcă romane de dragoste gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 40 41 42 ... 66
Mergi la pagina:
strategiilor de investiţii, de fler în ce priveşte piaţa şi de legi. Dacă oamenii nu sunt versaţi în aceste direcţii, sigur că atunci trebuie să urmeze regulile standard, adică fără riscuri, investind exclusiv în lucruri sigure. Problema investiţiilor „sigure” este că sunt adesea anihilate, şi anume faptul că sunt prea sigure face ca în final câştigurile să fie mult prea mici. Majoritatea firmelor mari de brokeraj nici nu se ating de tranzacţiile speculative pentru a-şi proteja clienţii, dar şi pe sine. Aceasta este o politică înţeleaptă.

Afacerile cu adevărat serioase nu sunt de obicei la îndemâna începătorilor. Adesea, cele mai bune afaceri care îi îmbogăţesc şi mai mult pe cei bogaţi sunt rezervate celor care înţeleg regulile jocului. Practic, este ilegal să oferi cuiva considerat a fi insuficient de „sofisticat” asemenea afaceri speculative, dar sigur că se mai întâmplă.

Cu cât dau peste mai multe afaceri aşa-zis „sofisticate”, cu atât îmi ies mai multe ocazii în cale. O altă situaţie în care se dezvoltă inteligenţa financiară pentru o viaţă de om este cea în care apar şi mai multe ocazii. Cu cât inteligenţa voastră financiară este mai mare, cu atât e mai uşor de spus dacă o afacere este bună sau nu. Inteligenţa vă ajută să identificaţi o afacere bună sau proastă sau chiar să faceţi o afacere bună sau proastă. Cu cât învăţ mai multe - şi sunt multe de învăţat - cu atâta câştig mai mulţi bani, pur şi simplu deoarece câştig totodată experienţă şi înţelepciune, odată cu trecerea anilor. Am prieteni care nu riscă niciodată, muncesc din greu în meseria lor şi nu reuşesc să dobândească acea înţelepciune financiară care presupune timp pentru a se dezvolta.

În ansamblu, filozofia mea de viaţă constă în semănatul în coloana activelor. Aceasta este formula mea. Ea începe cu o acţiune de mică anvergură, plantând seminţe. Unele cresc, altele nu.

În cadrul firmei noastre de proprietăţi imobiliare avem proprietăţi în valoare de câteva milioane de dolari. Acesta este ceea ce numim noi REIT, adică Real Estate Investment Trust (Trustul de Investiţii în Proprietăţi Imobiliare). Ideea pe care vreau s-o subliniez este că majoritatea acestor milioane au început cu investiţii între 5.000 şi 10.000 de dolari. Toate aceste avansuri am avut norocul să crească rapid pe piaţă, au crescut fără a fi impozitate, fiind negociate de mai multe ori de-a lungul anilor.

De asemenea, deţinem un set de acţiuni în cadrul unei companii pe care eu şi soţia mea o numim fondul nostru mutual personal. Avem prieteni ce tratează anume cu investitori ca noi, care au lunar bani de investit. Noi cumpărăm cu riscuri mari companii private speculative care sunt pe cale de a fi scoase pe piaţă la Bursă, în SUA sau Canada. Un exemplu despre cum pot creşte rapid câştigurile este momentul în care sunt achiziţionate 100.000 de acţiuni cumpărate la 25 de cenţi fiecare înainte ca firma să iasă pe piaţă. Şase luni mai târziu, compania este inclusă la Bursă şi cele 100.000 de acţiuni valorează acum 2 dolari fiecare. Dacă această firmă este bine condusă, preţul acţiunilor continuă să crească şi poate ajunge la 20 de dolari sau chiar mai mult. Au existat ani în care cei 25.000 de dolari ai noştri au ajuns la 1 milion în mai puţin de 12 luni.

Acesta nu este un simplu joc de noroc, dacă ştii exact ce ai de făcut. Devine un joc de noroc doar atunci când arunci banii într-o afacere şi apoi te rogi să iasă bine. Ideea în toate este să-ţi foloseşti cunoştinţele tehnice, înţelepciunea şi plăcerea de a juca pentru a scădea cât mai tare riscurile. Evident că există întotdeauna riscuri. Inteligenţa financiară sporeşte însă şansele. Astfel, ceea ce este riscant pentru o persoană este mai puţin riscant pentru o altă persoană. Acesta este principalul motiv pentru care eu încurajez permanent oamenii să investească mai mult în educaţia financiară decât în acţiuni, în proprietăţi imobiliare sau în alte pieţe de capital. Cu cât sunteţi mai deştepţi, cu atât aveţi mai multe şanse să câştigaţi, în ciuda tuturor greutăţilor.

Felul în care investesc eu în acţiuni este unul extrem de riscant, deci nu vi-1 recomand. Folosesc aceeaşi metodă încă din 1979 şi am avut şi eu multe eşecuri. Dar dacă veţi reciti de ce asemenea investiţii sunt foarte riscante pentru majoritate, veţi putea să vă organizaţi astfel viaţa încât cei 25.000 de dolari să se transforme într-un milion într-un an, dar cu riscuri mult mai mici.

Aşa cum spuneam şi mai înainte, nimic din ceea ce scriu aici nu este o recomandare directă de a proceda la fel. Toate acestea sunt exemple de lucruri simple şi posibile. În marea schemă a afacerilor, eu vin cu lucruri mărunte, totuşi, pentru o persoană obişnuită, un venit de peste 100.000 de dolari pe an e mulţumitor şi nu e foarte greu de obţinut. În funcţie de piaţă şi de cât de inteligenţi sunteţi, el poate fi obţinut într-o perioadă de cinci până la zece ani. Dacă veţi continua să trăiţi modest, fără mari cheltuieli, cei 100.000 de dolari ca venit suplimentar vă vor face plăcere, indiferent unde lucraţi. De acum încolo puteţi să munciţi dacă vreţi sau să nu o faceţi, în funcţie de cum alegeţi, folosind sistemul de impozitare în favoarea voastră şi nu împotriva voastră.

La mine, baza o constituie proprietăţile imobiliare. Îmi place să mă ocup de asta pentru că este ceva stabil şi care se modifică lent. Baza, deci, rămâne stabilă. Circuitul financiar este destul de stabil, la rândul lui, dacă e bine manevrat, şi chiar are toate şansele să crească în valoare. Frumuseţea unei baze solide în afacerile imobiliare este că asta îmi permite să risc ceva mai mult în cazul acţiunilor speculative pe care le cumpăr.

Atunci când am profituri mari de pe piaţa de acţiuni, îmi plătesc impozitul pe câştigurile din capital din chiar acest câştig şi apoi reinvestesc ceea ce mai rămâne în proprietăţi imobiliare, reasigurându-mi baza activelor.

Încă ceva despre afacerile imobiliare. Am călătorit în toată lumea şi am ţinut cursuri despre cum se investeşte. În fiecare oraş, oamenii mi-au spus că

1 ... 40 41 42 ... 66
Mergi la pagina: