Cărți «Tata Bogat, Tata Sarac descarcă romane de dragoste gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:
Prea multă lume vorbeşte de investiţii ca despre ceva foarte greu. Mai bine găsiţi-vă eroi care să vă uşureze situaţia.
10. ÎNVĂŢAŢI-I ŞI PE ALŢII ŞI VEŢI FI RĂSPLĂTIŢI. Puterea de a dărui. Ambii mei taţi erau profesori. Tatăl meu bogat m-a învăţat o lecţie care m-a călăuzit toată viaţa, şi anume că trebuie să fii darnic sau generos. Tatăl meu cu şcoală m-a învăţat să folosesc timpul şi cunoştinţele dobândite, dar aproape niciodată nu mi-a dat bani. Cum spuneam, el zicea că îmi va da atunci când va avea ceva în plus. Şi, bineînţeles, rareori se întâmpla să aibă ceva în plus.
Tatăl meu bogat mi-a dat şi bani şi educaţie. El credea cu tărie în schimb. „Dacă vrei ceva trebuie mai întâi să dai ceva”, spunea el mereu. Când stătea prost cu banii, dădea bani la biserică sau în scopuri caritabile.
Dacă ar fi să aleg o unică idee cu care aş vrea să rămâneţi, aceasta ar fi. De câte ori simţiţi că „vă lipseşte” sau „aveţi nevoie''' de ceva, mai întâi daţi ceea ce doriţi şi veţi primi înapoi însutit. Acest lucru este valabil pentru bani, zâmbete, iubire şi prietenie. Ştiu că acesta este ultimul lucru pe care vrea cineva să îl facă, dar pentru mine a fost valabil de fiecare dată. Cred în principiul reciprocităţii şi dau ceea ce vreau. Vreau bani, dau bani. Şi îmi vin însutit. Vreau să vând, ajut pe cineva să vândă ceva şi reuşesc să vând şi eu. Vreau contracte, ajut pe cineva să obţină nişte contracte şi ca prin farmec contractele vin singure la mine. Cu mulţi ani în urmă, am auzit o vorbă care spunea aşa: „Dumnezeu nu are nevoie să primească, dar oamenii trebuie să dea.”
Tatăl meu cel bogat spunea deseori: „Oamenii săraci sunt mai hrăpăreţi decât cei bogaţi.” Şi el explica aşa: o persoană bogată procură ceea ce îşi doresc alţii. De-a lungul vieţii, în toţi aceşti ani, de câte ori am avut nevoie sau am fost în criză de bani sau de ajutor, am stabilit bine ce-mi doresc de fapt şi am hotărât să ofer mai întâi. De câte ori am dat, totul mi s-a întors înapoi.
Asta îmi aminteşte de o poveste despre un tip care stătea cu nişte lemne de foc în braţe într-o noapte geroasă şi ţipa la soba lui: „Când o să-mi dai ceva căldură o să bag nişte lemne pe foc.” Când e vorba de bani, de iubire, de fericire, de vânzări şi de contracte trebuie doar să ne amintim că mai întâi trebuie să dăruim ceea ce dorim şi o să fim răsplătiţi însutit. Uneori doar cât m-am gândit la ceea ce vreau şi cum am să dau la rândul meu altcuiva şi m-am ales cu o grămadă de daruri. De câte ori simt că oamenii nu-mi zâmbesc, încep eu să zâmbesc, dând bună ziua, şi ca prin minune toată lumea îmi zâmbeşte în jurul meu. Este adevărat că lumea nu este în fapt decât o oglindă a fiecăruia.
De aceea spun: „Învăţaţi-i şi pe alţii şi veţi fi răsplătiţi.” Am descoperit că pe măsură ce îi învăţ pe alţii din tot sufletul, şi eu învăţ mai mult. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre bani, învăţaţi-i pe alţii mai întâi. Şi o ploaie de idei noi şi de răsplăţi vă vor cuprinde. Sunt momente când am dat şi n-am primit nimic înapoi sau n-am primit ceea ce doream. Privind însă mai atent şi făcând o introspecţie sufletească, am constatat că în acele momente ofeream pentru a mi se oferi în loc de a da de dragul de a da.
Tatăl meu îi învăţa pe profesori şi a devenit un maestru al lor. Tatăl meu cel bogat îi învăţa pe tineri cum face el afaceri. Privind retrospectiv, îmi dau seama că generozitatea lor faţă de ceea ce ştiau i-a făcut să fie mai deştepţi. Există pe lumea asta puteri mult mai mari decât noi. Putem ajunge acolo singuri, dar este mai uşor cu ajutorul acestor puteri. Tot ceea ce trebuie este să fiţi generoşi cu ceea ce aveţi şi aceste puteri vor fi generoase cu voi.
CAPITOLUL 10
Mai vrei să fii bogat?
Iată ce ai de făcut
Mulţi oameni s-ar putea să fie nemulţumiţi de cei zece paşi ai mei. I-ar putea considera mai curând o filozofie decât o practică. Eu consider că înţelegerea filozofiei este la fel de importantă ca şi înţelegerea practicii. Sunt mulţi oameni care vor să facă în loc să gândească, dar sunt şi oameni care vor să gândească, nu să facă. Aş spune că eu fac parte din ambele categorii, îmi plac ideile noi şi îmi place să le aplic în practică.
Pentru cei care vor „să facă”, iată cum ar putea ei începe. Am să vă împărtăşesc câteva dintre lucrurile pe care le fac la rândul meu, dar vi le voi spune sub o formă prescurtată.
1. Nu mai faceţi ceea ce faceţi. Cu alte cuvinte, luaţi-vă o pauză şi lămuriţi-vă ce funcţionează şi ce nu. Definiţia nebuniei este să faci mereu acelaşi lucru aşteptând rezultate diferite. Nu mai faceţi ceea ce nu merge şi căutaţi ceva nou de făcut.
2. Căutaţi idei noi. Pentru noi idei de investiţii merg prin librării şi caut cărţi despre subiecte diferite şi unice. Eu le spun formule. Cumpăr cărţi cu formule despre care nu ştiu nimic. De exemplu, am găsit într-o librărie cartea lui Joel Moskovitz: „The 16 Percent Solution” (Soluţia celor 16 procente). Am cumpărat-o şi am citit-o.
TRECEŢI LA FAPTE! Joia următoare am făcut exact ca în carte, pas cu pas. Am făcut la fel şi cu găsirea proprietăţilor imobiliare ieftine la birouri de avocaţi şi la bănci. Mulţi nu trec la fapte sau se lasă convinşi de către cineva să renunţe la noua formulă pe care tocmai au învăţat-o. Un vecin chiar mi-a explicat de ce nu funcţionează ideea celor 16 procente. Nu i-am dat ascultare pentru că eu n-o încercasem niciodată.
3. Mai întâi găsiţi-i pe cei care au făcut