biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » 1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 17 18 19 ... 253
Mergi la pagina:
de sparanghel

  1 kg sparanghel curăţat, 2-3 linguri de ulei, oţet sau zeamă de lămâie, 1 lingură de muştar, piper, sare.

  Sparanghelul se rade cu cuţitul de partea tare, spre rădăcină (cotor). Dacă cotoarele sunt prea lungi, se mai taie din ele. Se fierbe sparanghelul în apă cu sare până este gata. După ce s-a răcit, se scurge de apă şi se aşază pe platou. Din ulei, zeamă de lămâie, muştar, piper şi sare se prepară sosul care se toarnă peste vârfurile sparanghelului (fiindcă numai vârfurile sunt bune de consumat).

  123. Salată de ceapă verde cu ridichi de lună

  4 legături de ceapă verde, 4 legături ridichi de lună, 1 legătură mărar, 2-3 linguri ulei, sare, oţet.

  Ridichile de lună curăţate şi spălate se taie în felii subţiri. Ceapa verde se taie în bucăţele, împreună cu foile verzi, dacă acestea sunt fragede. Se pun într-o salatieră ridichile, ceapa, mărarul tăiat mărunt, uleiul şi numai în momentul servirii se sărează şi se adaugă, după gust, oţet sau zeamă de lămâie, deoarece sarea şi oţetul înmoaie salata. Deci salata trebuie servită imediat.

  124. Salată de ridichi de lună, ceapă verde şi ouă

  4 legături ridichi, 4 legături ceapă verde, 3-4 ouă, 2-3 linguri de ulei, 1 legătură de mărar, sare, piper, oţet.

  Salata se prepară ca în reţeta precedentă, adăugându-se ouă fierte tari şi tăiate în felii sau în sferturi care se aranjează pe frunze de salată.

  125. Salată de ridichi de iarnă

  500 g ridichi de iarnă, 2-3 cepe de apă, 2 linguri ulei, 1 lingură de zeamă de lămâie, sare.

  Ridichile se curăţă de coajă şi de partea amară din miez, se spală, se dau pe răzătoarea cu găuri mari, se sărează şi se lasă o oră. Se storc apoi cu mâinile, se aşază într-o salatieră, se adaugă cepele tăiate în felii subţiri, uleiul, sucul de lămâie şi se amestecă. Salata se poate garnisi cu măsline.

  126. Salată de ridichi cu brânză telemea

  —600 g ridichi de iarnă (negre), 200-300 g brânză telemea sau frământată, ulei, piper, sare.

  Ridichile se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea cu găuri mari, se sărează şi se lasă o oră ca să se înmoaie, după care se storc ca să iasă sucul amar din ele care se aruncă. Ridichile rase şi stoarse se amesteca cu brânza şi, după gust, se mai adaugă ulei, piper şi sare. Salata se garniseşte cu măsline.

  127. Salată de dovlecei

  600 g dovlecei, 50 ml ulei, 1 lămâie, 1 linguriţă muştar, 1 legătură de mărar, sare.

  Dovleceii se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare. După ce se fierb (în câteva minute), dovleceii se scurg, se răcesc cu apă rece şi se taie în cubuleţe. Apoi se pun în salatieră şi se toarnă peste ei sosul preparat din ulei, zeamă de lămâie, muştar, mărar tăiat mărunt, sare şi se amestecă uşor, după care se pot consuma.

  128. Salată de praz.

  Câteva fire de praz, 150 g maioneză, piper, 1 linguriţă de muştar, sare.

  Partea albă a firului de praz se taie în felii, se sărează puţin ca să se înmoaie, după aceea se amestecă cu maioneză, la care se adaugă muştar şi piper, după gust. Se garniseşte cu măsline.

  129. Salată de sezon din crudităţi.

  Legumele pot fi servite la masă şi fără nici o pregătire specială (în starea lor naturală). Ele au culoarea lor proprie care împodobeşte masa şi deschide mesenilor pofta de mâncare, fiind totodată foarte folositoare organismului. Astfel de legume sunt roşiile, castraveciorii, ridichile, diferite soiuri de ardei graşi, salata verde, ceapa, ceapa verde, precum şi varza. Aceste legume pot fi servite fără a fi preparate, punându-se la masă, separat, sare, ulei, piper şi lămâie sau oţet.

  Roşiile se spală şi se pun pe masă fie întregi, fie tăiate.

  Ridichile se curăţă de frunze în aşa fel ca în partea din mijloc să rămână câteva, apoi li se taie codiţa, se spală bine şi se scutură de apă.

  Ardeiul gras, de diferite soiuri, se taie în două, se curăţă de seminţe şi se spală.

  Ceapa verde se curăţă, se spală, se scutură de apă, se scurtează foile la aceeaşi mărime şi se pune pe farfurie plată.

  Castraveciorii verzi se curăţă de coajă, se taie în lung, în patru bucăţi sau în rondele şi se presară cu puţină sare şi piper.

  Miezul de varză murată se taie în lung, se aşază în salatieră şi deasupra se toarnă ulei amestecat cu zeamă de varză şi se presară cu puţină boia roşie şi cu piper pisat.

  130. Salată de ţelină cu mere

  600 g ţelină, 300 g mere, 2 ouă, 100 ml ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, 1/2 linguriţă de muştar, sare, piper.

  Se aleg ţeline fragede, se curăţă şi se ţin timp de o oră în apă rece După aceea se taie subţire, ca fideaua, se sărează puţin şi se mai lasă să stea 10 min, după care se amestecă cu merele tăiate la fel (fidea) şi cu sosul format din gălbenuşurile de ouă, muştarul, uleiul şi zeama de lămâie. Se adaugă în salată sare şi piper după gust. Se serveşte ca orice salata. După preferinţă, în salată se pot adăuga şi morcovi raşi.

  131. Salată de fasole verde (păstăi)

  —1,5 kg fasole păstăi (fără aţe), 1/2 căpăţână de usturoi, 60 ml ulei, 1-2 linguri oţet, mărar, piper, sare.

  Fasolea se curăţă de aţe, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. După ce s-a fiert şi s-a răcit, se amestecă cu mujdei de usturoi, ulei, oţet, mărar tocat mărunt, sare şi piper, după gust.

  132. Salată de fasole albă

  250 g fasole albă, 15 g ceapă, 100 ml ulei, 50 ml oţet, piper, sare, pătrunjel verde.

  Se fierbe fasolea boabe (de preferinţă cu bobul mare); după

1 ... 17 18 19 ... 253
Mergi la pagina: