biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » 1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 33 34 35 ... 253
Mergi la pagina:
pune în forma unsă şi se introduce în cuptor. Se coace 20-25 min, după care se serveşte imediat la masă, în forma (vasul) în care a fost copt, fără să se răstoarne.

  277. Sufleu de cartofi

  —6 ouă, 750 g cartofi, 100 g smântână, 50 g făină, 50 g unt, 40 g caşcaval, sare, piper.

  Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi. După ce au fiert se scurg bine de apă şi se trec prin sită, se adaugă făina, untul, sare şi piper după gust şi se amestecă. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, apoi smântâna şi se amestecă din nou bine iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă şi potrivit de mare, încât să nu depăşească mai mult de trei sferturi pereţii formei. Se presară compoziţia cu caşcaval ras, se stropeşte deasupra cu unt topit şi se introduce în cuptor. Când s-a ridicat şi s-a rumenit este gata şi se poate servi.

  278. Sufleu de conopidă

  1 kg conopidă, 5-6 ouă, 100 g făină, 100 g unt, 2-3 linguri de pesmet, sare.

  Bucheţelele de conopidă fiartă şi bine scursă se pun în sosul Béchamel, în continuare, pentru pregătire, procedându-se ca în reţeta anterioară.

  279. Sufleu de dovlecei

  1 kg dovlecei, 6 ouă, 100 g unt, 100 g făină, 100 g caşcaval, 1 pahar lapte, sare.

  Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în cuburi mici şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se răcesc cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Între timp se prepară sosul astfel: se pune unt (jumătate din cantitatea prevăzută în reţetă) la topit, se adaugă făina, se amestecă până se încinge fără să se rumenească, se stinge cu lapte călduţ şi se amestecă până dă în fiert. Se ia sosul jos de pe foc, după care se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, o parte din caşcavalul ras, dovleceii bine scurşi, sare şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă în forma unsă. Se presară compoziţia cu caşcaval ras, se stropeşte cu unt topit şi se introduce în cuptor. Când s-a ridicat şi s-a rumenti este gata.

  280. Sufleu de sparanghel sau de varză Bruxelles.

  Se pregăteşte la fel ca sufleul de dovlecei cu deosebirea că în loc de dovlecei se foloseşte sparanghel fiert sau varză de Bruxelles fiartă. În rest se procedează la fel ca în reţetele anterioare.

  281. Sufleu de vinete

  1 kg vinete, 100 g unt, 5-6 ouă, 100 g făină, 400 ml lapte, sare.

  Se coc vinetele ca pentru salată, se curăţă, se lasă să se scurgă, se toacă şi se potrivesc de sare. Din unt, făină şi lapte se prepară sosul Béchamel (puţin mai gros). În sos se adaugă gălbenuşurile, vinetele, sare şi la urmă albuşurile bătute spumă, după care se amestecă foarte lejer, numai cât să se încorporeze albuşul în compoziţie. Se pune totul într-o formă unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace cam 25-30 min, în care timp trebuie să se rumenească pe deasupra.

  Sufleul se aduce la masă imediat după ce s-a scos din cuptor, în forma în care s-a copt. Compoziţia pentru copt se poate pune şi în forme mici (căpăcele reprezentând câte o porţie de persoană).

  282. Sufleu de varză

  4 ouă, 1 kg varză, 100 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri de smântână, 50 g făină, 60 g pesmet, sare, piper.

  Se curăţă varza, se taie în sferturi şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se fierbe 10-12 min, apoi se scurge şi se taie foarte subţire. Într-un castron se freacă gălbenuşurile cu sare şi unt, adăugându-se făina, piperul, smântâna, varza, caşcavaiul ras şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi dată cu pesmet, se netezeşte, se presară cu pesmet şi se introduce în cuptor.

  283. Sufleu de fasole verde

  —6 ouă, 100 g făină, 100 g unt, 400 ml lapte, 700-800 g fasole verde, 50 g caşcaval, sare, piper.

  Fasolea verde, tânără şi fără aţe, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. După ce a fiert se răceşte şi se lasă să se scurgă de apă. Din făină, unt şi lapte se prepară sosul Béchamel, în care se încorporează gălbenuşurile, fasolea tăiată în bucăţi de 2 cm, apoi se adaugă sare, piper şi albuşurile bătute spumă! După ce se amestecă şi se pune în formă, se presară compoziţia cu caşcaval ras şi se introduce în cuptor. Se coace la foc potrivit 25-30 min.

  284. Sufleu de ciuperci

  400 g ciuperci, 5-6 ouă, 100 g făină, 70 g unt, 300-400 ml lapte, 50 g caşcaval, sare, piper.

  Se spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin unt sau ulei, până scade zeama lăsată de ele.

  Din unt, făină şi lapte se prepară sosul în care se încorcoprează gălbenuşurile, ciupercile şi albuşurile bătute spumă, după care se adaugă sare şi piper, după gust. Se pune compoziţia într-o formă şi se introduce în cuptor să se coacă.

  285. Sufleu de spanac

  1 kg spanac, 5-6 ouă, 100 g făină, 100 g unt, 60 g caşcaval, 400 ml lapte, sare, piper şi 30 g unt pentru uns forma.

  Spanacul fiert în apă clocotită cu sare şi scurs bine se amestecă cu sos Béchamel, caşcavalul ras, gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, se potriveşte de sare, piper şi se pune într-o formă unsă cu unt, după care se introduce în cuptor să se coacă.

  286. Sufleu de mazăre.

  Se prepară la fel ca sufleul de spanac, cu deosebirea că mazărea, după ce s-a fiert, se pune într-o crăticioară cu puţin unt şi se înăbuşă 10-15 min. Se poate adăuga şi puţin mărar tocat şi o linguriţă de zahăr. Restul pregătirii se continuă la fel cum s-a arătat în reţetele

1 ... 33 34 35 ... 253
Mergi la pagina: