biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » 1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 44 45 46 ... 253
Mergi la pagina:
crescut bine, se ia o parte din el, din care se întinde, pe o planşetă unsă cu ulei, o foaie groasă cam de 1 cm, din care se taie pătrate cu latura de 10 cm. În mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o lingură de umplutură preparată din brânză amestecată cu 2 ouă şi cu o lingură de griş. Apoi se dă forma brânzoaicelor, lipindu-se colţurile opuse ale pătratelor de aluat câte două în diagonală, se ung cu unt sau cu ou, se aşază în tava unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins potrivit.

  Când sunt frumos rumenite se scot din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se servesc calde.

  364. Brânzoaice cu brânză de oi, prăjite

  1/2 kg făină, 50 g unt, 1 pahar de lapte, 200-300 g brânză de oi, 2 gălbenuşuri, 20 g drojdie, 250 ml ulei pentru prăjit, sare.

  Din făină, drojdie, lapte şi unt se prepară o cocă la fel ca în reţeta 363. Când coca a crescut se întinde o foaie groasă de 1 cm şi se taie în pătrate cu latura de 5-6 cm. La mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o linguriţă de brânză frământată cu 2 linguri de făină şi cu 2 gălbenuşuri, după care colţurile opuse se lipesc. Brânzoaicele astfei pregătite se mai lasă la crescut (la dospit), după care se ung cu unt sau cu ou bătut şi se prăjesc în ulei, sau se introduc în cuptor, la copt. Se servesc calde.

  365. Alivancă

  600 g brânză de vaci, 60 g unt, 50 g smântână, 4 ouă, 100 g mălai, 50 g făină, sare, unt pentru uns tava.

  Se freacă untul moale cu sare, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi brânză de vaci, smântâna, făina şi mălaiul. După ce s-a omogenizat bine compoziţia, se adaugă albuşurile bătute spumă. Se unge o tavă cu unt, se toarnă în ea compoziţia şi se introduce în cuptor. Se coace 40-50 min şi când s-a rumenit frumos este gata. Se serveşte foarte fierbinte, cu smântână îndulcită.

  366. Balmuş ciobănesc

  400 g smântână, 400 g brânză de oi, 200 g unt, 100 g caş uscat, 300 g mălai.

  Din smântână, unt şi mălai se prepară mămăligă. Apoi într-o tavă se pune un strat din mămăligă, peste care se presară brânză rasă sau sfărâmată, după care se acoperă cu restul de mămăligă, iar deasupra se presară cu caşul ras. Se pune la copt în cuptor, şi se ţine până se rumeneşte. Se serveşte cald.

  367. Mălai cu brânză de vaci

  500 g mălai, 200 g făină de grâu, 1 l lapte, 100 g unt, 20-30 g drojdie, 100 g smântână, 100 g zahăr, sare, 2-3 ouă, coajă de lămâie rasă, 300-400 g brânză de vaci.

  Se opăreşte mălaiul cernut cu laptele fierbinte, adăugându-se puţină sare şi zahărul. Când s-a răcit, se adaugă drojdia dizolvată cu puţin lapte călduţ, făina de grâu, ouăle, untul topit şi coaja de lămâie rasă. Se amestecă totul şi se lasă la dospit într-un loc călduţ, 2-3 ore. Compoziţia trebuie să fie ca un terci mai gros. Dacă este prea groasă, se subţiază cu lapte. După ce a dospit se adaugă în compoziţie brânza proaspătă şi bine scursă de zer. Apoi se pune într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptorul bine încins şi se coace până se rumeneşte frumos.

  Se serveşte cu smântână sau cu iaurt.

  368. Iofcă cu brânză de oi

  400 g făină, 2-3 ouă, 300 g brânză de oi, 100 g unt.

  Coca se prepară ca în reţeta 377, dar cu mai multe ouă. După ce s-a întins foaia, se lasă câteva minute să se usuce însă nu complet, căci nu se mai poate tăia. Apoi se taie în pătrăţele sau în diferite alte forme, care se fierb în apă clocotită cu puţină sare, 10 min, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece şi se pun într-un castron. Se adaugă untul topit, brânză rasă, se amestecă şi se pun într-o tavă unsă sau în căpăcele şi se introduc în cuptor. Se mai pot presăra cu caşcaval ras pe deasupra. Se serveşte fierbinte.

  369. Caşcaval la capac.

  Pentru o persoană: 60-80 g caşcaval, 20 g unt.

  Caşcavalul se taie în cuburi şi se pune la prăjit în căpăcele cu unt sau ulei bine încins. După ce s-a prăjit pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă, şi se introduce la cuptor 3-4 min, sau se lasă pe plită până se rumeneşte. Se serveşte imediat.

  370. Caşcaval sau altă brânză la tigaie, cu ou.

  Pentru două persoane: 120-150 g caşcaval, 2-3 ouă, 50 g unt, piper după gust.

  Într-o tigaie se încălzeşte untul, se pune caşcavalul tăiat în cuburi şi după ce s-a prăjit pe o parte se întoarce pe partea cealaltă, apoi peste acesta se sparg ouăle ochiuri şi se introduce tigaia la cuptor până ce ochiurile sunt gata.

  371. Papară cu mămăligă şi brânză

  1 1/2 l apă, 1/2 kg mălai, sare, 300-400 g brânză de orice fel, 4-5 ouă fierte, 150 g unt, 50 g caşcaval.

  Se face o mămăligă mai moale. Jumătate din ea se aşază sub formă de strat într-o tavă unsă cu unt, apoi se pune un strat de brânză, felii de ouă fierte, feliuţe de unt şi se acoperă cu restul de mămăligă. Se stropeşte cu unt, se presară cu caşcaval şi se introduce în cuptorul bine încins. Se lasă la copt până se rumeneşte. Se serveşte caldă.

  372. Papară de franzelă cu brânză de vaci

  500 g felii de franzelă, 1/2 kg brânză de vaci, 4-6 ouă, 1 l lapte, 2 linguri unt.

  Se taie franzela felii, se înmoaie bine în lapte bătut cu două ouă şi se aşază într-o cratiţă sau într-o formă unsă cu unt, un strat de franzelă, un strat brânză frecată cu restul de ouă şi potrivită de sare, apoi iar

1 ... 44 45 46 ... 253
Mergi la pagina: