biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » 1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 4 5 6 ... 253
Mergi la pagina:
cu cealaltă felie de franzelă şi se strânge uşor. Sandvişurile pentru drum se ambalează în celofan sau pergament.

  2. Sandvişuri cu pastă de brânză.

  Pentru 6 sandvişuri: 12 felii de franzelă, 100 g unt, 300 g brânză sau brânză de vaci.

  Dacă brânza telemea este prea sărată se poate desăra ţinându-se o oră în lapte dulce, apoi se scurge şi se trece prin sită sau se sfărâmă cu furculiţa. Separat, într-un castron, se freacă untul până ce devine spumos, apoi se adaugă treptat brânza. Dacă pasta este prea groasă, se pot adăuga 1-2 linguri de smântână.

  Pe fiecare felie de pâine se întinde un strat de pastă, după care se pun două câte două cu părţile unse spre interior şi se strâng uşor.

  3. Sandvişuri cu componente asortate.

  Pentru 6 sandvişuri: 12 felii de franzelă, 100 g unt, 2 ouă, 50 g măsline, 200 g brânză telemea, 100 g roşii sau ridichi, ardei gras şi ceapă verde.

  Se ung feliile de franzelă cu unt, iar pe 6 din ele se aşază: ouăle fierte tăiate în felioare, măslinele cu sâmburii scoşi tăiate în două, precum şi celelalte componente tăiate în felioare, apoi feliile respective se acoperă cu feliile de franzelă unse numai cu unt şi se strâng uşor. Pentru drum, sandvişurile se ambalează în celofan sau pergament.

  4. Sandvişuri cu peşte.

  Se prepară la fel cum s-a indicat în reţeta anterioară. Deosebirea constă în aceea că se folosesc componente preparate din peşte ca: anşoa, pastă de peşte, icre preparate, file de heringi, macrouri, file de morun sau nisetru (batog), file de peşte prăjit.

  5. Sandvişuri cu mezeluri sau cu carne.

  Se prepară la fel ca în reţeta anterioară, cu deosebirea că în loc de componente de peşte se folosesc componente preparate din carne: mezeluri, carne friptă tăiată în felii care să nu depăşească marginile feliilor de franzelă. Între felii se mai pot pune rondele (felii rotunde) de castraveciori acri (muraţi) sau proaspeţi, felii de roşii sau gosoşari. Felia de franzelă se poate unge, în loc de unt, cu muştar.

  1.2 TARTINE.

  Spre deosebire de sandviş, tartina este formată dintr-o singură felie de pâine sau o jumătate de chiflă. Tartinele pot fi foarte variate, frumos decorate şi bine asortate. Ele pot înlocui cu succes multe feluri de aperitive mai greu de preparat şi au marele avantaj că se pregătesc şi se servesc uşor şi prezintă un aspect frumos, satisfăcând prin varietatea lor multe gusturi. Tartinele pot fi reci sau calde.

  1.2.1. TARTINE RECI.

  Pâinea sau franzela pentru tartine se taie în felii subţiri şi mici, ca pentru două îmbucături, în forme diferite, astfel încât să poată fi servite cu mâna. Pâinea sau franzela, după ce s-a tăiat în formele dorite, se unge cu un strat subţire de unt, peste care se aşază apoi alimentul dorit constând din brânzeturi, paste, mezeluri etc., iar deasupra se ornează cu feliuţe sau cerculeţe tăiate din: roşii sau gogoşari roşii, ouă fierte, ridichi de lună, castraveciori, măsline (fără sâmburi), adăugându-se şi câte o frunzuliţă de pătrunjel verde.

  Pentru aspect cât mai decorativ, pe marginea fiecărei tartine se face o dantelă – filigrană – cu unt şpriţuit foarte subţire, cu ajutorul unui cornet confecţionat din celofan sau pergament.

  6. Tartine cu brânză telemea

  12 felii de franzelă, 60 g unt, 200 g brânză telemea.

  Pentru decor: câteva frunze de salată verde (pe care se pun tartine-le), 1 ou fiert, 2 roşii mici, ardei gras sau gogoşari, câteva măsline şi câteva fire de pătrunjel verde.

  Pe feliile de franzelă unse cu unt se aşază felii de brânză de mărime adaptată formei feliilor de franzelă. Se garniseşte tartina, după gust, cu felioare de: ouă fierte, roşii sau gogoşari roşii, ridiche, măsline şi cu frunză verde de pătrunjel.

  7. Tartine cu caşcaval

  12 felii de franzelă, 60 g unt, 200 g caşcaval sau alt sortiment de brânzeturi.

  Pentru decor: ouă, roşii sau ardei gras roşu etc.

  Atât feliile de franzelă cât şi feliile de caşcaval se taie de aceeaşi formă şi mărime. Feliile de caşcaval se aşază peste feliile de franzelă unse cu unt şi apoi se ornează după plac.

  8. Tartine cu caşcaval ras.

  Feliile de franzelă se ung cu unt, peste care se pune caşcaval ras, iar deasupra, în mijloc, se aşază o feliuţă de roşie, feliuţe de măslină sau de gogoşar, după care se şpriţuieşte cu unt, cu ajutorul unui cornet de celo-fan.

  La chifle se taie puţin coaja de deasupra şi de dedesubt (dacă este necesar), astfel ca, atunci când acestea se taie în două, să se aşeze asemănător feliilor de pâine.

  9. Tartine cu brânză de vaci

  12 felii de franzelă, 250 g brânză de vaci, 1-2 linguri de smântână, 100 g unt, 1 ceapă mică, 1 lingură de mărar sau pătrunjel verde tocate mărunt, sare, chimen pisat, boia.

  Untul se freacă spumă, se adaugă brânza trecută prin sită, ceapa tocată mărunt, mărarul tocat sau pătrunjelul, chimen pisat, boia, sare după gust şi smântână.

  Totul se amestecă bine până se obţine o pastă cu care se ung apoi feliile de franzelă curăţate de coajă şi tăiate în forma dorită.

  10. Tartine cu pastă de caşcaval sau telemea.

  Felii de franzelă, 200 g caşcaval sau brânză temelea, 100 g unt, chimen şi boia.

  Brânza sau caşcavalul se amestecă cu unt frecat spumă, după care se adaugă boia şi chimen după gust şi se freacă până ce se obţine o pastă omogenă. Cu aceasta pastă se ung feliile de franzelă şi apoi se şpriţuiesc pe deasupra cu unt.

  11. Tartine cu ouă şi roşii.

  Feliile de roşii se taie de aceeaşi mărime cu feliile de franzelă sau de chifle destinate pentru tartine. Feliile de franzelă sau jumătăţile de chiflă se ung cu unt, deasupra se aşază câte o felie rotundă de roşie, iar peste roşie se pun felii de ouă fierte tari.

1 ... 4 5 6 ... 253
Mergi la pagina: