biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » 1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «1800 Retete Culinare Practice descarcă cărți pmline gratis .PDF 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 6 7 8 ... 253
Mergi la pagina:
class="p1">  22. Tartine cu jumări de ouă

  3 chifle, 6 ouă, 50 g unt, 1 legătură de pătrunjel verde, piper pisat, sare, lapte.

  Chiflele se taie în două şi se prăjesc puţin. Între timp se pune pe plită o tigaie cu unt. Când s-a înfierbântat untul, se răstoarnă ouăle bătute puţin cu 1-2 linguri de lapte, piper pisat, sare după gust şi pătrunjel verde tocat mărunt. Se amestecă 2-3 min, fără ca ouăle să se întărească (se lasă moi). Se încarcă chiflele cu jumările de ouă şi se servesc calde.

  23. Tartine cu sote de ciuperci

  3 chifle, 150 g ciuperci proaspete, 1 ceapă, 50 ml ulei, 2-3 linguri de vin, 1 legătură de verdeaţă, piper, sare.

  După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie mărunt, la fel şi ceapa care se pune la călit în ulei. Când ceapa s-a înmuiat puţin, se adaugă ciupercile şi împreună se înăbuşă 10-12 min, apoi se sting cu vin şi se potrivesc de sare şi de piper, adăugându-se şi pătrunjel tăiat mărunt. Compoziţia se mai căleşte până scade apa pe care o lasă ciupercile şi apoi se împarte pe jumătăţile de chiflă, care au fost prăjite în prealabil. Se servesc calde.

  24. Tartine cu varză sotată (călită)

  6 chifle, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 1 kg varză dulce sau 800 g varză murată, 1 roşie, piper, sare.

  Varza dulce se pune la fiert cu puţină sare şi se fierbe până se înmoaie; dacă varza este acră se fierbe fără sare, mai mult timp, până va fi bine fiartă. După ce a fiert, varza se taie cât mai mărunt.

  Între timp se taie ceapa mărunt şi după ce s-a călit puţin în ulei, se adaugă varza şi se sotează împreună 10-15 min. Când este gata se potriveşte de sare şi piper şi se împarte pe jumătăţile de chifle prăjite în prealabil. Se servesc calde.

  1.3 APERITIVE DIVERSE SERVITE CALDE

  25. Canapele sufleu

  120 g caşcaval, 3-4 ouă, 6 chifle, 50 g unt, 100-150 ml lapte, puţină sare şi piper pisat.

  Din unt, făină şi lapte se prepară un sos alb (v. reţeta 174). Caşcavalul se rade, o parte se introduce în sosul alb şi cu această compoziţie se încarcă chiflele, iar deasupra se presară restul de caşcaval. Chiflele astfel pregătite se aşază pe o tavă tapetată cu o hârtie unsă pe ambele părţi şi se introduc în cuptorul bine încins; ele sunt gata când preparatul s-a rumenit puţin pe deasupra.

  Se servesc calde.

  26. Crutoane cu caşcaval

  12 felii de franzelă, 50 g unt, 12 felii de caşcaval.

  Feliile de franzelă se ung cu un strat subţire de unt şi deasupra se aşază felii de caşcaval tăiate ceva mai mici şi mai subţiri decât feliile de franzelă. Se introduc în cuptorul încins şi se ţin până ce caşcavalul se înmoaie. Se servesc calde.

  27. Cornuri umplute cu brânză

  6 cornuri, 50 g unt, 300 g pastă de brânză (v. reţeta pastă de brânză), lapte.

  Cornurile se taie în două şi se scobeşte o parte din miez. Miezul scos se stropeşte cu puţin lapte şi se amestecă cu pasta de brânză. Se umplu jumătăţile de cornuri şi se introduc în cuptorul încins. Când cornurile s-au rumenit puţin sunt gata. Se servesc calde.

  28. Cubuleţe de caşcaval pane.

  Caşcavalul se curăţă de coajă şi se taie în bucăţele de mărimea celor de zahăr cubic. Apoi bucăţelele de caşcaval se dau prin făină, ou bătut, pesmet şi se prăjesc în ulei bine înfierbântat. Se servesc calde.

  29. Chifle umplute cu ciuperci.

  Se socotesc cam 2 chifle de persoană. Se aleg de preferinţă chiflele numite "Garofiţa" care se taie puţin la vârf, se scobesc de miez şi se umplu cu ciuperci pregătite ca în reţeta 30. Se bate un ou cu puţin lapte şi cu această compoziţie se umezesc chiflele umplute. Se presară deasupra cu caşcaval ras, se aşază într-o tavă unsă şi se coc în cuptor până se gratinează. Se servesc calde.

  30. Tarte umplute cu ciuperci.

  Aluat pentru tarte: 250 g făină, 100 g unt, 1 ou, 50 g smântână, sare.

  Coca pentru tarte se prepară în felul următor: se cerne făina pe o planşetă şi se adaugă untul, oul, smântâna şi puţină sare. Se amestecă totul repede şi la rece. Când coca s-a format, se ţine la rece 1-3 ore, după care se întinde o foaie de circa 5 mm grosime din care se decupează discuri cu care se tapetează formele de tarte. În fiecare formă se pune câte o punguliţă cu boabe de porumb sau cu fasole uscată, pentru ca fundul tartelor să nu se ridice la copt. Tartele astfel pregătite se coc la cuptor până ce se întăresc, fără însă să se rumenească.

  Umplutura de ciuperci: 500 g ciuperci, 2 ouă, sare, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, 30 g caşcaval, piper.

  Ciupercile curăţate se taie foarte mărunt şi se călesc în jumătate din unt. Când ciupercile nu mai au zeamă, se adaugă un sos gros preparat din restul de unt şi făină şi se sting cu 150 ml de lapte. Se lasă apoi să mai dea într-un clocot, după care se pune la o parte şi se adaugă ouăle, sare şi piper după gust. Cu această compoziţie de umplu tartele.

  După umplerea tartelor cu compoziţia de ciuperci, acestea se presară cu caşcaval ras, se introduc din nou în cuptor şi se ţin până se gratinează deasupra, după care se scot din forme. Tartele sunt şi mai gustoase dacă se prepară din aluatul de foitaj.

  31. Volovane cu ciuperci.

  Aluat: 250 g unt sau margarină, 300 g făină, 1 ou, 1 linguriţă de oţet, sare, apă.

  Umplutura de ciuperci: 400 g ciuperci, 2 ouă, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, sare, piper (v. reţeta 30 sau reţeta 47).

  Pentru prepararea aluatului

1 ... 6 7 8 ... 253
Mergi la pagina: