biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Moartea lui Bunny Munro descarcă .Pdf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚
Moartea lui Bunny Munro descarcă .Pdf 📖

Moartea lui Bunny Munro descarcă .Pdf 📖

Descărcați EPUB

Cărți «Moartea lui Bunny Munro descarcă .Pdf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 2 ... 85
Mergi la pagina:

Nick Cave, The Death of Bunny Munro

Copyright © 2009 by Nick Cave

Published by arrangement with Canongate Books Ltd,

14 High Street, Edinburgh EH1 1TE

All rights reserved

 

© 2009, 2018 by Editura POLIROM, pentru traducerea în limba română

 

www.polirom.ro

Editura POLIROM

Iaşi, B-dul Carol I nr. 4; P.O. BOX 266, 700506

Bucureşti, Splaiul Unirii nr. 6, bl. B3A, sc. 1, et. 1;

sector 4, 040031, O.P. 53

 

ISBN ePub: 978-973-46-7318-6

ISBN PDF: 978-973-46-7319-3

ISBN print: 978-973-46-7328-5

 

Coperta: Carmen Parii

Foto copertă: © Polly Borland

 

 

Această carte în format digital (e-book) este protejată prin copyright şi este destinată exclusiv utilizării ei în scop privat pe dispozitivul de citire pe care a fost descărcată. Orice altă utilizare, incluzând împrumutul sau schimbul, reproducerea integrală sau parţială, multiplicarea, închirierea, punerea la dispoziţia publică, inclusiv prin internet sau prin reţele de calculatoare, stocarea permanentă sau temporară pe dispozitive sau sisteme cu posibilitatea recuperării informaţiei, altele decât cele pe care a fost descărcată, revânzarea sau comercializarea sub orice formă, precum şi alte fapte similare săvârşite fără permisiunea scrisă a deţinătorului copyrightului reprezintă o încălcare a legislaţiei cu privire la protecţia proprietăţii intelectuale şi se pedepsesc penal şi/sau civil în conformitate cu legile în vigoare.

 

 

Lectura eco - un supererou al lumii moderne!

 

Versiune digitală realizată în colaborare cu Libris.ro

 

 

 

NICK CAVE (n. 1957), cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cîntăreţ, compozitor şi lider al formaţiei Nick Cave and the Bad Seeds, este un artist polivalent, ce s-a manifestat şi ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor. S-a născut în Warracknabeal, în statul australian Victoria, unde şi-a petrecut copilăria. Tatăl lui, profesor de engleză, care i-a stîrnit pasiunea pentru literatură, a murit într-un accident de maşină pe cînd Cave avea nouăsprezece ani, iar tragicul eveniment l-a marcat profund pe viitorul artist. După terminarea liceului, în 1976, Nick Cave s-a înscris ca student la Pictură, la Caulfield Institute of Technology (azi Monash University), dar a renunţat la studii în 1977, hotărînd să se dedice muzicii. (Ulterior, în 2008, a primit un titlu onorific de doctor din partea fostei sale universităţi.) După 1980 trăieşte o vreme la Londra, apoi, pînă în 1989, în Berlinul de Vest. Prima lui formaţie s-a numit The Birthday Party, dar Cave cunoaşte succesul odată cu înfiinţarea cunoscutei Nick Cave and the Bad Seeds, eveniment petrecut în 1984. Devine faimos ca muzician şi compozitor şi lucrează cu artişti prestigioşi de pe întreg globul. Printre altele, este autorul coloanei sonore din filmul lui Wim Wenders Cerul deasupra Berlinului, regizor cu care a colaborat şi în alte producţii cinematografice. În prezent Nick Cave locuieşte în Anglia, în Brighton and Hove. Ca scriitor, Nick Cave a debutat în 1988 cu volumul King Ink, o antologie de poezie şi piese de teatru, iar mai tîrziu, în 1997, a publicat volumul King Ink II. A mai scris, printre altele, o adaptare pentru teatru a povestirii lui Franz Kafka Metamorfoza şi scenariul filmului The Proposition (2005). În perioada în care a locuit în Berlinul de Vest, a început să lucreze la romanul său de debut, Şi a văzut asina pe înger, apărut în 1989.

 

Pentru Susie

 

Partea întîi Gigoloul

 

1

„Sînt blestemat“, se gîndeşte Bunny Munro, cu o bruscă tresărire de luciditate, rezervată celor care urmează să moară în curînd. Îşi dă seama că pe undeva trebuie să fi făcut o greşeală gravă, dar această revelaţie dispare într-o fracţiune de secundă oribilă – gata, a trecut –, lăsîndu-l în camera de la hotelul Grenville, în chiloţi, singur, doar cu dorinţele lui. Închide ochii şi îşi imaginează un vagin oarecare, apoi se aşază pe marginea patului de hotel şi se lasă pe spate cu mişcări lente, sprijinindu-se de tăblia tapiţată. Îşi fixează telefonul mobil sub bărbie şi scoate cu dinţii dopul unei sticle miniaturale de brandy. Dă toată sticla pe gît, o aruncă cu boltă în celălalt capăt al camerei, apoi se cutremură, înghite cu greu şi spune la telefon:

— Nu-ţi face probleme, iubito, totul o să fie în regulă.

— Mi-e frică, Bunny, spune soţia lui, Libby.

— De ce ţi-e frică? N-are de ce să-ţi fie frică.

— De orice, mi-e frică de orice.

Dar Bunny îşi dă seama

1 2 ... 85
Mergi la pagina:


Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾