Cărți «Aventurile submarinului Dox vol. 1 - 257 descarcă online carti gratis PDf 📖». Rezumatul cărții:
Aceste jertfe omeneşti sunt interzise de către regimul administrativ englez în India. Dar cine poate suprima totul. Un astfel de cult vechi de sute de ani printr-o simplă dispoziţie guvernamentală sau trăsătură de condei?
Speriat, m-am uitat în jur şi l-am prins pe Marian de braţ, care tocmai se-ntoarse după ce lumina lămpii sale de buzunar căzuse asupra unei perechi de preoţi care stăteau la o oarecare depărtare de noi, într-un semicerc.
De unde apăruseră aceştia aici? Şi mai ales cum de-au descoperit c-am pătruns în cavourile lor subpământene?
Cum se vor comporta faţă de noi? Ostil sau paşnic şi mai ales, unde era duşmanul nostru neîmpăcat?
M-am uitat repede în jur, pentru a-mi asigura spatele pentru orice eventualitate un loc de retragere. În spatele nostru drumul părea să fie liber.
I-am făcut lui Marian un semn cu cotul. Între timp, preoţii, care purtau pumnale lungi în mâini, se apropiaseră de noi. Marian îmi făcu la rându-i semn cu ochiul, să veghez şi să-l urmez. Şi tocmai când preotul cel mai în vârstă voi să ne adreseze cuvântul, am cotit-o pe lângă bustul zeiţei, dispărând din ochii preoţilor. Aceştia au dat un ţipăt de furie, dar înainte de-a înconjura şi aceştia piedestalul pe care era aşezată zeiţa, am luat-o în sus pe nişte trepte care ne apăruseră în una din galeriile alăturate. Nu exista o altă cale de salvare, aşa că nu mai puteam şovăi, optând pentru altceva.
Am tresărit puternic când lama unui pumnal trecu la un fir de păr de capul meu. M-am întors repede, tocmai la timp pentru a vedea cum un indian înalt îşi scoase de la cingătoare un pumnal pentru a-l arunca asupra-mi.
Marian trase două gloanţe de avertisment pentru a-l speria pe indian, care lăsă să-i cadă braţul.
Ce era de făcut? Nu voiam să tragem asupra preoţilor care până-n prezent nu ne prejudiciaseră cu nimic, ceva în mine se opunea acestei idei. Cu Marian lucrurile se petreceau aidoma, pentru că-mi strigă din mers:
— Pe cât posibil, nu trage, Robert!
Din nou zbură un pumnal prin aer, care aproape că-l atinse pe Marian. Doar stării de surescitare în care se găsea indianul trebuia să-i mulţumim, c-am scăpat neatinşi. Doisprezece preoţi îi aveam ca adversari. Cam jumătate din aceştia îşi domoliseră tentativele de atac, la primele împuşcături de avertizare. Poate că-şi imaginau că nu eram singurii potrivnici şi-acum se gândeau să organizeze apărarea şi împotriva celor ce ne urmau. Cinci preoţi se grupaseră puţin mai încolo şi-l trimiseră pe unul din ei să aducă ceva arme de foc, cum am stabilit mai târziu, când tânărul preot se-ntoarse cu patru revolvere de mare calibru. Noi ne postasem între timp după o colonadă, un stâlp de susţinere, neîndrăznind să ne mişcăm, întrucât nu puteam şti dacă de cealaltă parte a galeriei conduceau trepte din noi în sala templului. Marian trase un glonţ care-l răni uşor pe indianul, purtător de arme, în picior şi care se prăbuşi la podea zvârcolindu-se. Ceilalţi preoţi nu mai îndrăzneau acum să străbată spaţiul rămas şi bine luminat pentru a ne ataca, aşa că se ascunseră şi ei după statuia zeiţei. Cum am fi putut să scăpăm din acest impas nu puteam şti deocamdată. Se întâmplă încă ceva la care nu ne-am aşteptat.
Pongo apăru deodată în încăpere şi se-ndreptă încet spre preoţii adunaţi în grup, somându-i să arunce pumnalele. Aceştia nu dădură curs somaţiei, ba mai mult, când au observat că uriaşul era neînarmat au năvălit cu toţii asupra lui, pentru a-l străpunge cu pumnalele.
Pongo se aşteptase la acest atac. Se repezi ca o panteră asupra lor şi când ateriză pe pământ, apucă în câte o mână câte un preot pe care ciocnindu-i de unul de altul, îi lăsă căzuţi la pământ. Pe alţi doi îi neutralizează expediindu-i în ţara visurilor cu câte o lovitură precisă la bărbie.
Această performanţă îi determină pe ceilalţi să se retragă la adăpost.
Am coborât treptele care duceau în galerie pentru a-l ajuta pe Pongo, dar acesta nu mai avea nevoie de ajutorul nostru, întrucât exploatând şovăirea preoţilor îşi pusese-n funcţiune pumnii săi teribili, făcând gol între ei.
M-am uitat în templu şi l-am văzut pe tânărul preot care zăcea pe jos, cum se ridică şi îndreaptă una din arme spre noi.
Mi-am tras şi eu arma şi i-am strigat înfuriat:
— Vei muri de îndată ce-o să apeşi pe trăgaci!
Tânărul preot lăsă revolverul să-i cadă. Ne purta acum frică, întrucât văzuse de ce fusese-n stare să facă Pongo cu fraţii săi. Credea că suntem înzestraţi cu puteri supranaturale. Am redevenit stăpâni pe situaţie, dar a trebuit să ne grăbim, întrucât preoţii doborâţi de către Pongo, puteau să-şi revină oricând. Uriaşul negru îşi scoase o bucată de sfoară din buzunar şi începu să-i lege pe cei ce zăceau pe jos, operaţie la care am dat şi noi o mână de ajutor.
Pe „răzbunătorul sinistru" aproape că l-am uitat în această rapidă desfăşurare a evenimentelor, când Pongo ne spuse:
— Masser, Pongo ştie unde găseşte pe om fără chip.
— Şi acum ne spui asta Pongo? veni răspunsul lui Marian.
— Pongo nu avut timp înainte. Om nu poate scăpa.
— Unde este, Pongo? am întrebat eu şi cu Marian deodată.
— Pongo găsit om în criptă şi pus pază la el.
— Aşadar l-ai lăsat pe Maha să-l păzească?
Uriaşul dădu numai din cap şi spuse:
— Pongo trebuie să se grăbească aici, auzit împuşcături.
Am început apoi să căutăm în încăperile alăturate şi-am
găsit într-una din ele un indian foarte bătrân care ne privi cu ochi miraţi. Marian îi împărtăşi c-am fost atacaţi de-un necunoscut care-şi mascase faţa şi-apoi ne-a târât în cavernele astea. Eliberându-ne am ajuns în templul zeiţei şi- am fost atacaţi de către preoţi.