biblioteca Nr.1
de cărți online gratis
Cărți » Filosofie » Exercițiu de sinceritate carti de filosofie online gratis :) PDf 📖 📕 - carte online gratis .Pdf 📚

Cărți «Exercițiu de sinceritate carti de filosofie online gratis :) PDf 📖». Rezumatul cărții:

0
0
1 ... 55 56
Mergi la pagina:
la acest miez de adevăr.

Tov. rector, vă mulţumesc foarte mult pentru posibilitatea pe care mi-aţi dat-o de a mă reabilita, însă cu tot regretul vă spun că nu mai este posibil.

Prof. dr. E. Proca

Atunci, rămân la propunerea pe care am făcut-o şi propun excluderea dr. Vianu din rândul cadrelor didactice pentru incompatibilitate.

Prof. dr. I. Pană

Din material, din luările de cuvânt şi din însăşi poziţia dr. Vianu, care n-a fost corect nici cu ocazia aceasta, a reieşit clar că aşa într-adevăr se situează în afara rândurilor cadrelor didactice. De asemenea, a reieşit clar că încălcarea legilor ţării presupune şi impune în mod necesar urmărirea şi elucidarea acestor probleme de către organele de stat. În consecinţă, supun la vot această recomandare, făcută în material şi care a reieşit dintr-o seamă de luări de cuvânt pe care le-am auzit cu această ocazie. Cine este pentru elucidarea problemelor care au rămas nelămurite şi care urmează să se clarifice de către organele de stat?

Adunarea aprobă, în unanimitate, propunerea respectivă.

Prof. dr. I. Pană

Vă mulţumim pentru participare şi ridicăm şedinţa.

Şedinţa se ridică la ora 14:30.

6 Asupra originii acestei informaţii greşite, în care mi se atribuie internări „politice”, vezi p. 118 (n.a.).

Addendum 2 Akaki Akakievici turnător

Nota informativă de mai jos ar putea fi intitulată: „Akaki Akakievici turnător“. Stilul minuţios (adrese exacte, numere de telefon), argumentarea imbecilă (se putea bănui că voi trăda fiindcă afirmasem că „Eminescu a fost nebun“ şi, fireşte, pentru că am origini evreieşti) sunt caracteristice.

Tovarăşului Colonel Popa,

Ministerul de Interne

Notă informativă/4.IV.1977

privind cazul dr. ION VIANU

(unul dintre semnatarii scrisorii „Paul Goma“)

În convorbirile purtate la indicaţia dvs. cu Henric I. Becescu, pentru a-l determina să-şi retragă în scris adeziunea sa faţă de acţiunea lui Paul Goma, manifestată prin acea scrisoare de protest, semnată de cca 200 de inşi (după afirmaţia lui Henric I. Becescu), printre altele, exprimându-mi convingerea că în rândul acestor semnături nu pot fi oameni de bază, Henri I. Becescu – simţindu-se şi el lezat – mi-a ripostat că „dimpotrivă, sunt oameni de curaj, cu demnitate, de cultură şi specialişti în diferite domenii de activitate, ca, de pildă, dr. ION VIANU – psihiatru cunoscut – de la Spitalul nr. 9 din Bucureşti, care nu numai că a semnat scrisoarea, ci însuşi el a arătat cum drepturile omului au fost încălcate“.

Pentru a nu-i atrage atenţia lui Henric I. Becescu că mă interesează în mod deosebit cazul Paul Goma şi acţiunea lui, nu am revenit cu nimic asupra acestei relatări, ci l-am întrebat, doar atât, dacă acest Ion Vianu este sau nu rudă cu fostul prof. univ. Tudor Vianu – pe care l-am audiat la Univ. Bucureşti, Facultatea de filosofie, la cursurile de Estetică.

La această întrebare, Henric I. Becescu mi-a precizat că dr. Ion Vianu este chiar fiul profesorului Tudor Vianu, la care am adăugat eu următoarele: „Interesant! Să ştii că prof. Tudor Vianu a fost evreu– ca origine etnică –, tatăl lui fiind medicul Weinberg din Giurgiu, care a fost însă un bun cetăţean român– luptând chiar pe front în timpul primului război mondial“. (Datele privind originea etnică a prof. Tudor Vianu şi atitudinea demnă de laudă a tatălui său le-am reţinut din convorbirile purtate cu ani în urmă cu dr. Dimitrie Ioan, medic militar.)

În primul rând, pentru a mă convinge că, într-adevăr, dr. Ion Vianu este unul dintre cei ce au semnat scrisoarea lui Paul Goma şi-n acelaşi timp, plecând de la premisa că, în cazul în care dr. Ion Vianu, însuşi el, propagă afirmaţiile calomnioase la adresa Partidului şi a statului nostru, în privinţa drepturilor omului etc., este imposibil ca la Spitalul nr. 9 şi în celelalte relaţii de viaţă ale medicului Ion Vianu să nu se reţină de către cei din jur manifestările lui dăunătoare societăţii noastre socialiste, fapt pentru care am căutat să investighez în acest sens pe câţiva dintre cunoscuţii mei care lucrează la Spitalul nr. 9 sau au tangenţă cu lumea medicală.

Fără a mai discuta cu tov. Sen Alexandru, şeful Laboratorului de psihologie clinică, şi cu alte persoane cunoscute, vorbind numai cu tovarăşa soră Gumă Ecaterina (Bucureşti, IV, B-dul Leontin Sălăjan, nr. 29, bl. J9 D, apart. 2, telefon 44.89.73), mi-a confirmat că este un medic psihiatru cunoscut, „nu un oarecare, iar din convorbirea avută cu tov. Mircea Drosu – un ahtiat după probleme de Psihiatrie, Psihologie, Pedagogie etc. –, care a avut de a face cu medici ai Spitalului 9 pentru diferite expertize necesare pensiei sale medicale, în privinţa medicului Ion Vianu mi-a relatat următoarele:

„Aproximativ în anul 1973 sau 1974, într-un amfiteatru mare al Spitalului nr. 9, Bucureşti, dr. Ion Vianu a ţinut o conferinţă intitulată «De ce boli a suferit Mihai Eminescu

1 ... 55 56
Mergi la pagina: